OTKRIO I CIJENU

Zadranin prodaje Neverine gume, zanimljivo kako je došao do njih: ‘Rimac je rekao da će netko doći...‘

Radio je u tvrtki koja je radila i s Formulom, a potom je radio kao mehaničar u firmi čiji je vlasnik prijatelj sa Schumacherom
 Privatna arhiva/

"Prodajem unikatne gume pogodne za suvenir od našeg Mate Rimca i njegovog supersport automobila od 1950 konja Nevere. Gume su bile na testiranju na aerodromu Zemunik u Zadru protiv Ferrarija SF 90...", navodi se u oglasniku putem kojeg Josip Perinić Ros iz mjesta Vrsi kraj Zadra prodaje četiri gume s Rimčeve Nevere po cijeni od četiri tisuće eura za svaku.

Kaže da je u nas malo onih koji razumiju kolekcionare, ali da njega to ne brine. Perinić posjeduje motocikl čiji je vlasnik bio Michael Schumacher, sedmerostruki pobjednik Formule 1, a kupio je i njegove tenisice vrijedne, kaže, nekoliko desetaka tisuća eura.

image
Privatna arhiva/
image
Privatna arhiva/

- Gume su odlična investicija za budućnost motosporta, kako kod nas tako i u svijetu za staviti u garažu ili tv prostor, pravi entuzijasti znaju o čemnu pričam... - navodi se u Perinićevom oglasu, dodajući da ga se nazove za ostatak. Stoga smo ga i kontaktirali, ispričao nam je da je do guma došao tako, jer ih je Rimac nakon tog testiranja ostavio u garaži njegova prijatelja, inače vulkanizera.

image
Njuškalo/

- Rekli su mu da će se netko vratiti po gume, ali nitko se nije pojavio više od devet mjeseci, koliko ih je po zakonu obvezan čuvati. Potom ih je odlučio dati meni jer zna da oduvijek skupljam takve suvenire - priča Perinić. Schumacherov motocikl kupio je prije nekoliko godina putem aukcije u Njemačkoj, no nije nam želio otkriti po kojoj cijeni. Riječ je motociklu Ducati 749 monoposto proizvedenom 1997. godine od 750 kubika i sa 110 konja. Uz motocikl je nabavio i potvrde o autentičnosti u kojima stoji kako ga je vozio Schumacher, i to na utrkama pod pseudonimom Marcel Niederhaussen. Perinić motocikl danas drži u kući, ne vozi ga.

image
Privatna arhiva/
image
Privatna arhiva/

- Cijeli život želio sam imati neki poseban automobil ili motor. U Njemačku sam otišao raditi, inače sam autolakirer, i tamo sam stekao prijatelje. Ušao sam u krug ljudi koji se bave time i jedan od prijatelja pozvao me na licitacije. Slučajno sam došao do ove ponude, kupio motor i ishodovao sve papire - prisjetio se 35-godišnji Perinić.

Motor je Schumacher vozio iz hobija, i o tome se najviše se pisalo 2007. godine kada je vozio na međunarodnoj utrci IDM pod istim pseudonimom. Prije kobne nesreće na skijalištu, Schumacher je znao u intervjuima pričati kako su mu motociklističke utrke hobi te da neće ići za karijerom u motociklizmu. Pisalo se i da je vozio motocikle Honda Fireblade, Triumph 675 Daytona i KTM 990 Superduke. Perinić je i ljubitelj Formule 1, ali i motociklizma. U Njemačkoj je Perinić radio u tvrtki koja je radila i s Formulom, a potom je radio kao mehaničar u firmi čiji je vlasnik prijatelj sa Schumacherom.

image

Josip Perinić Ros

Privatna arhiva/

- I kao mali sam vozio neke trke, sada to voze moji klinci - dodaje. Kaže da vjeruje u Rimčev projekt iako zna da ima i onih koji ga kritiziraju.

- U nas si uvijek ‘kriv‘ ako u nečemu uspiješ, pa čak se i Nikola Tesla iselio iz Hrvatske - kaže u šali Perinić, kojem se kaže dosad javilo nekoliko zainteresiranih kupaca za njegov neobičan suvenir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:26