HBK O VALU PROSVJEDA

Zabrinuti biskupi poručuju: Budite mudri, čekaju nas važne odluke

Djakovo, 211210.Nadbiskup osjecko-djakovacki Marin Srakic jutros je u Djakovu objavio bozicnu poslanicu.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

ZAGREB - Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije održalo je dana sjednicu na kojoj je analiziralo i stanje u Hrvatskoj , te je izrazilo zabrinutost i pozvalo na stabilnost.

Prijelomno vrijeme

“Svjesni ozbiljnosti situacije, biskupi pozivaju političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u našoj domovini da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva u našemu narodu”, stoji u priopćenju sa sjednice Vijeća kojom je predsjedao msgr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik HBK.

“Nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojemu treba sačuvati razboritost i trijeznost, ojačati solidarnost i umnožiti molitve za dar razuma i mudrosti, jer čekaju nas važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost”, istaknuli su članovi Stalnoga vijeća HBK i pozvali sve ljude dobre volje “na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro naroda i države”.

Pripreme za papu

Komentar HBK očita je reakcija na val antivladinih prosvjeda koji je potresao Hrvatsku te na tvrdnju iz pojedinih krugova javnosti da bi se biskupi trebali očitovati o njima. Glavne točke dnevnog reda ipak su bile pripreme za pohod pape Benedikta XVI., kao i program 42. plenarnog zasjedanja koje će se održati od 29. do 31. ožujka u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 19:29