VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend dolazi nova promjena vremena: Očekujte zahlađenje, kišu i pljuskove

Za vikend će doći do zahladnjenja i nestabilnijeg vremena, pa će i kiša i pljuskovi biti češći
Ilustracija
 Damjan Tadić/CROPIX

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno sunčano vrijeme, u jutro u unutrašnjosti s maglom koja će se ponegdje zadržavati i do sredine dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na sjevernom Jadranu uz prolazno više oblaka lokalno može pasti malo kiše. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu ujutro burin te danju umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža temperatura kretat će se od 0 do 5, na moru od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva, a najviša većinom između 16 i 21 Celzijev stupanj dok u predjelima s dugotrajnom maglom niža.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da bi tijekom srijede, četvrtka i petka na sjevernom Jadranu moglo biti prolaznih nestabilnosti. Tamo će naoblaka porasti, no u većini predjela ipak će biti sunčano i suho, a temperature će biti više od prosjeka za ovo doba godine. I na kopnu i na moru će se one kretati oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Nova promjena vremena očekuje se za vikend, kada će doći do zahladnjenja i nestabilnijeg vremena, pa će i kiša i pljuskovi biti češći. U nedjelju će duž Jadrana biti i obilnijih oborina, javlja meteorologinja N1 televizije.

Zbog magle smanjena vidljivost

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) u utorak ujutro upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti te vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče u noćnim satima 21. na 22.listopada od 21 do 5 sati ujutro zbog sveobuhvatne vježbe u tunelu Stražina privremeno će se promet prekinuti između čvorova Bisko i Šestanovac u oba smjera. Obilazak je čvor Šestanovac-DC39-DC60-DC220-čvor Bisko i obrnuto.

Večeras od 22 do 5 sati ujutro, u Rijeci, zbog redovnog održavanja bit će zatvorena DC404 kroz tunel Pećine. 

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:40