TUŽNA PRIČA

Vukovarka Milka i dalje ne zna gdje joj je kći: ‘Meni su isti onaj koji ju je ubio i oni koji neće reći istinu‘

Jelena, braniteljica Vukovara, napunila je 19 godina kada je njezinu gradu bilo najteže

Vukovarka Milka Pančić

 Screenshot Hrt

Postoje, nažalost, tisuće i tisuće priča o nestalima u ratnom Vukovaru, a među njima je i ona o braniteljici Jeleni Pančić. Njezina majka Milka Pančić nikada nije odustala i nikada nije gubila nadu te već tri desetljeća traži istinu o svojoj kćeri.

Jelena, braniteljica Vukovara, napunila je 19 godina kada je njezinu gradu bilo najteže. Majka Milka već 30 godina traži bilo kakvu vijest o sudbini i počivalištu svoje kćeri, a o tome su stizale različite informacije.

"Da je Jelena izdvojena u Borovu Selu, ne zna se gdje je odvedena. Bilo je izjava da je Jelena na Dunavu završila u Borovu Selu. Imam informacije da je Jelena u biti ubijena s četiri žene i pretpostavljam da je možda čak i to prava istina. Jer ni te žene nisu pronađene i ona je među njima najmlađa", rekla je Milka Pančić za HRT.

image

Jelena i Milka Pančić u nekim sretnijim vremenima

Screenshot Hrt

U jednoj trokatnici bio je Jelenin položaj. Zarobljena je u Borovokomercu 19. studenog i odvezena u Borovo Selo. U tamošnjoj školi bila je u skupini. Od tada joj se gubi svaki trag. Stizale su i informacije o ubojici. Ima onih koji znaju istinu, ali šute - upozorava majka. Čak i među susjedima. No zavjet šutnje jači je.

"Ne znam, 30 godina da netko može šutjeti. Nose i oni teret, onaj tko zna istinu. Ne bih rekla da ih baš muči, mislim da su oni isti, i onaj koji ju je ubio i oni koji neće reći istinu, da su oni jednaki zločinci", kaže Jelenina majka.

U gradu neriješenih sudbina i toliko neodgovorenih pitanja, ova majka ne gubi nadu, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:29