PRODUKCIJA

Vrdoljak se priprema za snimanje filma o Oluji?

Teme iz Domovinskog rata najviše zanimaju staru gardu redatelja
 DRAGO SOPTA/CROPIX

ZAGREB - Poznati hrvatski filmski redatelj Antun Vrdoljak ovih se dana navodno po hodnicima HTV-a hvalio da uskoro počinje raditi na novom projektu - spektakularnom filmskom uprizorenju vojne akcije Oluja kojom su 1995. godine za samo pet dana Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirane dijelove Hrvatske.

Ratne teme

Kontroverzni redatelj, koji je član Međunarodnog olimpijskog odbora i nekadašnji šef Tuđmanove “katedrale duha”, kako je sam imenovao Hrvatsku radioteleviziju, stoga je, kaže naš sugovornik, ispipavao raspoloženje na HTV-a da s njim uđu u koprodukciju filma. Sam Vrdoljak odbio nam je komentirati te navode , ali smo doznali kako je u jednom razgovoru rekao da je “cijela stvar još u začecima”.

Teme iz Domovinskog rata, poput vukovarske epopeje i oslobodilačke operacije Oluja, najviše zanimaju staru gardu hrvatskih redatelja, uglavnom okušanih u radu na ratnoj, odnosno partizanskoj tematici, poput Antuna Vrdoljaka, Lordana Zafranovića i Veljka Bulajića. Doduše, sin Antuna Vrdoljaka, Andrija, rekao nam je kako, “na žalost, informacija o tome da njegov otac radi na takvom filmu nije točna”.

Producirali ‘Tita’

Andrija Vrdoljak šef je obiteljske producentske kuće Mediteran koja je producirala osporavanu seriju “Tito” zbog koje se po sudu navlače njegov otac Antun i redatelj Veljko Bulajić zato što je Vrdoljak bez dopuštenja koristio materijale iz Bulajićeva dokumentarnog filma “Titovi memoari”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:33