OBJAVILI UPOZORENJE

VOZAČI, OPREZ! HAK UPOZORAVA NA SRNU NA HRVATSKOJ AUTOCESTI Vozite oprezno jer je na kolniku, a ceste diljem Hrvatske su mokre i skliske

 Pixabay, ilustracija

Iz Hrvatskog autokluba u petak su pozvali na oprez vozače na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bobovica i Sveta Nedelja na sedmom kilometru, zbog srne na kolniku.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše Lici i sjevernoj Dalmaciji, vlažni u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Brezničkog Huma. Iz HAK-a vozačima savjetujetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet u većim gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozače iz HAK-a pozivaju na strpljenje.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je i dalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnom prijelazu Bajakovo na izlaz se čeka jedan sat.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:16