DOVRŠENO KRIM ISTRAŽIVANJE

VOZAČ TAKSIJA KOJI JE PRIJETIO NOVINARKI JUTARNJEG PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU Rekao joj da bi svim novinarima trebalo 'dati metak u čelo'

 Bolt

Nakon što je u utorak novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas vozača taksi-platforme Bolt (donedavno Takify) uputio prijetnje, brzo se ispostavilo da se radi o 38-godišnjaku koji je lociran na varaždinskom području.

Iz Policijske uprave zagrebačke u utorak navečer su izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Po završetku kriminalističkog istraživanja muškarac je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Podsjetimo, novinarka Grgas prijetnju je doživjela u ponedjeljak oko 18 sati tijekom vožnje od redakcije Jutarnjeg lista do svog doma. Tijekom vožnje, kroz razgovor, vozač je došao do informacije o njezinom zanimanju, na što je imao kritike. Kritike su u jednom trenutku prerasle u njegovo, ne samo nezadovoljstvo prema struci, već u ozbiljne prijetnje. Arogantni vozač prijetio joj je rekavši kako bi svim novinarima trebalo ‘dati metak u čelo’.

Novinarka ga je upozorila na njegovo ponašanje, no to ga nije zaustavilo pa je nastavio upućivati prijetnje.

- Kada smo stali u koloni, izašla sam iz automobila i prijavila ga potom Boltu - ispričala je.

Kada je od taksi pružatelja usluga dobila informaciju da su tog vozača isključili iz platforme, odnosno da više za njih neće pružati usluge vožnje, te se ujedno ispričali za pričinjenu neugodnost, uslijedio je veći broj poziva na njezin broj mobitela upućenih s broja koji koristi vozač taksija, a na koje se nije javljala iz straha za svoj život, stoji u priopćenju policije.

Iz Bolta su se već ranije u razgovoru za Jutarnji ogradili od neprimjerenog ponašanja vozača:

- Vozač koji je sudjelovao u incidentu nije zaposlenik tvrtke Bolt. Ograđujemo se od bilo kakvog neprimjerenog ponašanja vozača koji koriste našu aplikaciju. Pozive na nasilje ili govor mržnje ne možemo tolerirati te smo stoga promptno reagirali i do daljnjega vozaču onemogućili pristup aplikaciji zbog navodnih neprimjerenih izjava. Zalagali smo se i zalažemo se za društvo u kojem je uzajamno poštovanje i tolerancija od iznimne važnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:10