APSURD U VARAŽDINU

Vojnike će u misiju KFOR-a na Kosovo danas ispratiti dva puta. Zašto? Da se Milanović i Banožić ne bi sreli

Bit će zanimljivo vidjeti tko će od časnika biti u čijoj pratnji i tko će stajati iza vrhovnog zapovjednika, a tko iza ministra obrane

Mario Banožić i Zoran Milanović

 /Cropix

Sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića s ministrom obrane Mariom Banožićem danas će rezultirati novom apsurdnom nadogradnjom.

U vojarni "7. gardijske brigade Puma" održat će se čak dva ispraćaja pripadnika 38. hrvatskog kontingenta u NATO-ovu operaciju KFOR-a na Kosovu. Prvo u podne u vojarnu dolazi ministar obrane gdje će biti održan program ispraćaja. Program će vjerojatno trajati do sat vremena nakon čega vojnike čeka nova svečanost ispraćaja.

U 14 sati naime u vojarnu dolazi vrhovni zapovjednik Zoran Milanović koji će također izvršiti pregled postroja vojnika koji odlaze na Kosovo i prigodno im se obratiti. Ovo je prvi puta u povijesti ispraćaja hrvatskih vojnika u neku inozemnu misiju da se organiziraju dvije svečanosti, a sve zato što predsjednik Republike ne podnosi ministra obrane kojeg proziva da je kriminalac.

Milanović je prije nešto više od godinu dana Banožiću zabranio obraćanje dragovoljnim ročnicima u vojarni u Požegi te je poručio kako ministar obrane u njegovom prisustvu u vojarni više nikada neće držati govor.

Banožić je nakon toga više od godinu dana izbjegavao dolaske na događaje u vojarne gdje je bio prisutan Milanović, a sada je osmišljen novi model da "vuk bude sit, a ovce na broju". Na istom mjestu pred istim vojnicima organiziraju se dvije svečanosti u razmaku od nekoliko sati i svi će se moći obratiti vojnicima. Jedino što bi se moglo dogoditi je da vrhovni zapovjednik naredi da se ministru obrane zabrani ulazak u vojarnu. No ako se to ipak ne dogodi, bit će to ministrovo prvo javno obraćanje vojnicima u nekoj vojarni nakon više od godinu dana.

Na događajima će biti zanimljivo vidjeti tko će od časnika biti u čijoj pratnji, odnosno tko će stajati iza vrhovnog zapovjednika, a tko iza ministra obrane.

Sličnu situaciju imali smo ove godine u Okučanima na proslavi obljetnice operacije "Bljesak" kada se jako pazilo tko će biti na čijoj strani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:03