APSURDNI IZNOSI

Voditelj pučke kuhinje potvrdio: ‘Iz Grada su nam rekli da će račun od 25.000 kn za plin biti podmiren‘

- Mi jesmo partneri Gradu Zagrebu u našem djelovanju, ali ovakva situacija izlazi izvan svih okvira, rekao je Vidović

Vladimir Vidović

 Ivana Nobilo/Cropix

Zagrebačkoj pučkoj kuhinji račun za plin narastao je za čak pet puta, stigao im je iznos od 25 tisuća kuna. Hoće li zbog toga moći nastaviti s radom, provjerila je reporterka Nove TV koja je razgovarala s voditeljem pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimirom Vidovićem.

image

Voditelj pučke kuhinje Vladimir Vidović.

Ivana Nobilo/Cropix

- I danas smo pripremili 400 toplih obroka. To je skuhano na plin, 400 porcija graha koje su podijeljene svim ljudima u potrebi - rekao je Vidović.

'Apsurdno veliki račun'

- Apsurdna cijena plina i apsurdan račun, užasno velik, nezamislivo velik, koji me kao voditelja i odgovornu osobu ostavio u šoku. Pokušao sam tražiti odgovor u okviru institucija - Gradske plinare Zagreb, Redovničke konferencije koja se tu aktivno uključila prije petnaestak dana, no nisam naišao ni na kakvo rješenje i sinoć sam objavio na svojem Facebooku i službeno, preko Veritasa, javni apel za pomoć vezano uz ovu situaciju - dodao je.

image

Voditelj pučke kuhinje Vladimir Vidović.

Ivana Nobilo/Cropix

- Stvari su se pokrenule. Osim velikog interesa medija, kojima se zahvaljujem, situacija jest alarmantna, sugrađani su nam gladni, dolaze na zagrebački Sveti Duh - i ovu situaciju ćemo riješiti na način da su ljudi već počeli uplaćivati donacije - rekao je Vidović.

Grad Zagreb će podmiriti račun za prosinac

- Ekskluzivno za Novu TV mogu reći - iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba Tomaševića, zvala me Romana Galić, pročelnica i rekla je da će račun biti podmiren iz gradskog proračuna - najavio je.

image

Romana Galić/Cropix arhiva

Zeljko Puhovski/Cropix

- Mi jesmo partneri Gradu Zagrebu u našem djelovanju, ali ovakva situacija izlazi izvan svih okvira. Zahvalan sam strukturama i svim dobrim ljudima koji nam pomažu u našem djelovanju - naveo je Vidović.

- Riješili smo apsurdno veliki račun za 12. mjesec, pred nama su zimski mjeseci. Ova kuhinja i dalje kuha, suočavali smo se s puno većim krizama. Nastali smo za vrijeme rata, fratri su uvijek bili uz svoj narod, nećemo prekinuti s kuhanjem i radom pučke kuhinje - istaknuo je.

Otvorilo se puno pitanja

- Teško je i izazovno - dodao je Vidović i najavio sastanak u Gradskoj plinari.

- Ali otvoren sam i drugim ljudima koji će nam pomoći, a zapravo ovo pitanje je otvorilo još puno pitanja - kazao je.

- Ja nisam političar, ne bavim se time, pomažem ljudima u okviru svojeg poslanja i svojeg redovničkog djelovanja, ali pitanje koje postavljam hrvatskoj javnosti, možda i Vladi - kako to da se jedna humanitarna udruga, bilo civilnog ili crkvenog predznaka, svrstava u istu kategoriju kao poduzetnici odnosno pravne osobe? - pitao je Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:17