NESTABILNO VRIJEME

Vodeća meteorologinja najavila ozbiljnu promjenu: ‘Ne idite na posao romobilima i biciklima‘

‘Opet testiramo sustave odvodnje i spremnost za otvaranje ustava, i to ne samo u središnjoj RH‘, kaže Mazzocco Drvar
Arhivska fotografija
 Goran Sebelic/Cropix

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u svojoj najnovijoj prognozi za ponedjeljak najavljuju pretežno sunčano u većini krajeve, no i dalje nestabilno. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a u drugom dijelu dana razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu koji su mogući i na sjevernom Jadranu. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženiji zbog čega su za čitavu unutrašnjost, sjeverni Jadran i Istru putem Meteoalarma izdali žuta upozorenja, koja upućuju na potencijalno opasne vremenske uvjete.

Kako najavljuju, vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna između 27 i 33 °C.

U utorak i srijedu promjenljivo s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Krajem srijede postupno smirivanje pa će u četvrtak prevladavati sunčano. Slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak u utorak će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, mjestimice i s jakim udarima, a na sjevernom Jadranu će ponegdje puhati bura. Kratkotrajno osvježenje, a od četvrtka temperatura zraka ponovno u porastu, najavljuju iz DHMZ-a.

Istovremeno, RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar na svojem je profilu na Facebooku upozorila da nas u utorak, čini se, opet čeka obilna kiša, poput one od prije tri tjedna kada je Zagreb pretrpio veliku štetu.

- U utorak opet testiramo sustave odvodnje i spremnost za otvaranje ustava, i to ne samo u središnjoj RH. Za promjenu, ovog puta sve kreće već po danu, ne idite na posao biciklima, romobilima, na konjima, napisala je Mazzocco Drvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:41