POKRENUO VLASTITU ISTRAGU

Vlasnik trgovine s oružjem: Odmah iza pljačke Huntera javio sam policiji za ‘Bugare’

Ja sam prvi, dva mjeseca prije zločina, rekao policiji da se sprema nešto veliko u Zagrebu, tvrdi vlasnik trgovine oružjem Hunter K&Ž

ZAGREB - Iako je tužitelj to spomenuo, iako je u beogradskom stanu Željka Milovanovića nađen pištolj ukraden iz njegove trgovine i iako jedan “razbojnik gega”, što je Milovanovićevo obilježje, slučaj pljačke trgovine oružjem Hunter K&Ž i dalje je neriješen.

O nečem velikom što se navodno priprema u Zagrebu, o čemu je brujalo i podzemlje, znala je i policija. Nekoliko dana nakon što je dvojac upao u tu trgovinu i odnio, među ostalim, i snajper Steyr SSG9, Željko Kuhar došao je u Heinzelovu.

Nije znao imena

- I ja sam iz svojih izvora čuo da bi s tim mogla imati veze ‘bugarska skupina’. Rekao sam to policajcu i upozorio ga: ‘Obratite malo pažnju na to jer se oni motaju po Ilici blizu stana predsjednika Mesića!’ - rekao je u četvrtak Željko Kuhar.

Ne zna je li policajac to i ubacio u sustav, no tvrdi da su mu ubrzo nakon toga uzeli taj predmet.

- Sjećam se da sam i ja rekao da se sigurno sprema nešto veliko. Jer, taj snajper je vojno-policijsko oružje i smatrao sam da nije riječ o bezazlenoj krađi. Čak sam mu rekao da obrate pažnju i na okolne zgrade da se tamo ne bi smjestio neki snajperist. Ali, u tom sam mu razgovoru spomenuo kako i ja iz svojih izvora imam informacije da bi iza ove pljačke mogla stajati ‘bugarska skupina’. Ja im nisam znao imena, ali sam tu informaciju prenio - kaže Kuhar. Kad je uhićen Milovanović, ustanovilo se da je jedan od njegovih pištolja ukraden u Hunteru. Ovo saznanje otvara i pitanje zašto su Milovanović i Gudurić mjesec i pol prije ubojstva Pukanića riskirali takvo kazneno djelo koje je moglo dovesti do toga da sve padne u vodu.

Provjera informacija

Uostalom, Željko Milovanović bio je na tjeralici Interpola i zbog ratnog zločina. Policija bi sada morala provjeriti jesu li i Kuharove informacije proslijeđene ili su bile prešućene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:01