MISLI DA JE TAKO SIGURAN

Vlasnik osječkog restorana samoinicijativno uveo covid-potvrde: ‘Zaobilaze nas oni koji je nemaju‘

Iako inspektori nisu baš omiljeni gosti vlasnicima lokala, gazda ovog osječkog restorana nije imao razloga za brigu

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Novinari Glasa Slavonije proteklog su vikenda u večernjim satima otišli na teren s timom inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite koji je u ugostiteljskim objektima u osječkoj Tvrđi provjeravao pridržavaju li se vlasnici i gosti epidemioloških mjera. Iako inspektori nisu baš omiljeni gosti vlasnicima lokala, gazda prvog restorana u koji je inspekcija ušla nije, piše osječki list, imao razloga za brigu.

Kako piše Glas Slavonije, restoran je bio uredno popunjen, ali gosti su naizgled držali dovoljan razmak, a osoblje je imalo zaštitne maske. A potrebne oznake, dezinfekcijska sredstva i ostala nužna oprema, već je proteklih godinu dana postala uobičajeni dekor svakog objekta.

No, ovaj restoran u odnosu na druge ugostiteljske objekte razliku jedan značajan detalj - za ulazak se traži predočenje covid-potvrde.

Vlasnik tog restorana među prvima je u Osijeku samoinicijativno donio odluku da je za ulazak u objekt potrebna potvrda.

- U početku je bilo malo negodovanja, ali sada su se ljudi već navikli. Oni koji nemaju potvrdu, ili je ne žele pokazati, zaobilaze naš restoran, rekla je djelatnica restorana.

Vlasnik ovog restorana nedavno se odlučio zatvoriti drugi objekt istog tipa jer mu nije bio isplativ, odnosno troškovi su bili toliki da ih je bilo teško pokrivati.

- Gosti su bili srednje i starije dobi, i u pravilu su dolazili svatko svojim vozilom. Otkad je zabranjen ulazak motornim vozilima zbog obnove Tvrđe i gosti su prestali dolaziti. Zato smo ga zatvorili. U ovaj dolaze mlađi ljudi, oni koriste taksije i potvrde nose na mobitelima. U pet do ponoći lokal se prazni i to naši gosti znaju, tako da nema prigovora ni posebnih želja, putničkih rundi, ili nešto drugo, priča djelatnica.

Dodaje i kako im definitivno ne bi odgovaralo da se skrati radno vrijeme jer i ovako teško pokrivaju troškove koji su sve veći.

- Uz to je i ova obnova koja nam također onemogućava normalan rad. Vjerujem da će nakon obnove Tvrđa izgledati prelijepo, ali je pitanje tko će od nas to dočekati, kaže zaposlenica restorana za Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:13