‘MONOPOL MOĆI‘

Vlašić Iljkić u ime Kluba SDP-a: ‘Potrebna je decentralizacija ustanova za vještačenje djece‘

U ime Kluba SDP-a naglasila je da ta poliklinika odrađuje vještačenja za cijelu Hrvatsku "i to je ono što treba mijenjati"
Martina Vlašić Iljkić
 Vlado Kos/Cropix

SDP-ova saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić ocijenila je u petak da bi centre za vještačenje djece trebalo razviti i u drugim regijama Hrvatske čime bi se, tvrdi, spriječio monopol ili dojam moći koji ima određena ustanova.

"Nužno je za daljnji razvoj i smanjenje centraliziranosti sustava omogućiti financiranje i razvoj ustanova i u drugim regijama, čime bi se spriječio monopol ili dojam moći koji ima određena ustanova", kazala je Vlašić Iljkić potaknuta događanjima oko zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

U ime Kluba SDP-a naglasila je da ta poliklinika odrađuje vještačenja za cijelu Hrvatsku "i to je ono što treba mijenjati, ne ulazeći u stručnost i postupanja Poliklinike".

Marijana Puljak (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) u slobodnom govoru upozorila je na zagađenje na području bivše tvornice Dalmacija Dugi Rat koje još uvijek nije sanirano.

"Do danas ništa nije učinjeno", kazala je Puljak i pozvala resorno ministarstvo da korištenjem EU sredstava krene u sanaciju "jer građani i njihovo zdravlje to zaslužuju".

Katarina Nemet (Klub IDS-a) izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjom turističkom sezonom, a povodom Svjetskog dana turizma.

Zahvalila je pritom svim turističkim djelatnicima koji su iznijeli tešku i zahtjevnu sezonu. Založila se i za veću podršku države turizmu odnosno fiskalno i parafiskalno rasterećenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:55