ZAMJENE U SABORSKIM KLUPAMA

Vladimira Palfi Sinčić dala ostavku na dužnost saborske zastupnice, u Saboru će sjediti njezina stranačka kolegica Snježana Sabolek

Vladimira Palfi Sinčić
 Goran Mehkek / CROPIX

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je donijelo nekoliko odluka o zamjenama u saborskim klupama, među kojima je najzvučnija ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost.

Palfi Sinčić već je jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba oko mandata u Europskom parlamentu, napustio Živi zid, a kako bi mandat ostao stranci, Palfi Sinčić podnijela je ostavku jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Iz istog razloga zastupnički mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 14:37