OD 1.SIJEČNJA JOŠ VIŠI RAČUNI

VLADI TREBA JOŠ NOVACA Poskupljuje voda u svim hrvatskim gradovima!

 Danijel Soldo/CROPIX

SISAK - Od 1. siječnja 2013. godine doći će do poskupljenja vode i odvodnje na području grada Siska. Dosadašnja cijena vode za domaćinstvo (bez odvodnje) povisit će se s 10,56 kuna na 11,56 kuna za metar prostorni vode, dok će se cijena vode za domaćinstvo s odvodnjom sa 12,82 kuna povisiti na 13,82 kuna za metar prostorni. Riječ je o poskupljenju od jedne kune po prostornom metru potrošene vode.

Iz gradske uprave su pred Božić priopćili kako do poskupljenja vode dolazi zbog Uredbe Vlade Republike Hrvatske koja je povisila naknadu za korištenje voda s dosadašnjih 0,80 kuna na 1,35 kuna po metru prostornom i visinu naknade za zaštitu voda s dosadašnjih 0,90 kuna na 1,35 kuna po metru prostornom vode.





Hrvatska Vlada je ljetos povećala spomenute naknade, opravdavajući poskupljenje činjenicom da naknade nisu mijenjane već punih godina. Povećanjem tih dvaju naknada Hrvatske bi vode u svoj Proračun uprihodovale godišnje do 250 milijuna kuna više. Sukladno toj uredbi voda će od 1. siječnja morati poskupjeti u svim gradovima i općinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:08