SJEDNICA

Vlada: Odluka o upućivanju žurne pomoći Ukrajini iz strateških robnih zaliha

Dala je i suglasnost Upravnom vijeću Agencije za ugljikovodike o prodaji 22 000 tona dizelskog goriva
 Tomislav Krišto/Cropix

Vlada je u srijedu, na zatvorenom dijelu sjednice, donijela odluku o upućivanju žurne pomoći Ukrajini iz strateških robnih zaliha, a dala je i suglasnost Upravnom vijeću Agencije za ugljikovodike o prodaji 22 000 tona dizelskog goriva.

"Donesena je Odluka o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Agencije za ugljikovodike za davanje suglasnosti Upravi Agencije za ugljikovodike za sklapanje ugovora o prodaji 22.000 tona dizelskog goriva", navode u priopćenju.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, Vlada je predložila Dunju Bonacci Skenderović kao kandidatkinju RH za članicu Skupine stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO), temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Na zatvorenom dijelu sjednice usvojeno je i stajalište RH za sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zdravstva (EPSCO - Health). Sukladno Zakonu o suradnji Sabora i Vlade u europskim poslovima, Vlada će o hrvatskim stajalištima kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU izvještavati Hrvatski sabor.

Odgovoreno je Ustavnom sudu na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 11. Uredbe o postupcima koji prethode sklapanju pravnih poslova raspolaganja nekretninama u vlasništvu RH u svrhu dodjele na uporabu nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba. Cjelovito očitovanje Vlade bit će, kako navode, objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Vlada je Ustavnom sudu uputila Zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vodica, kao i Zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Statutarne odluke o izmjenama Statuta Općine Bedekovčina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:12