DANAŠNJA SJEDNICA

Vlada će danas donijeti odluku o dodatnu na plaće onima koji rade s covid-pozitivnim pacijentima

Na taj će se način nadoknaditi nepravda nekim liječnicima koji su dobili i do 20% manje plaće, a rade s oboljelima od koronavirusa

 
 Damjan Tadic/Cropix

Vlada će na današnjoj sjednici koja će početi u 15 sati donijeti odluku o dodatku na plaće svima onima koji rade s covid-pozitivnim pacijentima, javlja HRT.

Na taj će se način nadoknaditi nepravda nekim liječnicima koji su dobili i do 20% manje plaće, a rade s oboljelima od koronavirusa.

Sjednicu će voditi premijer Andrej Plenković iz izolacije.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar zdravstva Vili Beroš rekao da je moguće smanjenje plaća liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, no istaknuo je da će im to svakako biti nadoknađeno.

- Teoretski je moguće da netko od zdravstvenih djelatnika u svojoj matičnoj instituciji ima veći broj radnih sati, prekovremenih, dežurstava, više postupaka, a dolaskom u novu sredinu su okolnosti drugačije, radi se u smjenama od 4 ili 8 sati pa je teoretski moguće da je odradio manji broj sati pa bi obračun plaće mogao biti manji. Ali Vlada i ja kao ministar ćemo napraviti sve da se to ne desi. Obračun plaće je kompleksan. Ako se i desi da netko dobije manju plaću, bit će mu nadoknađena. Trudit ćemo se da se to ne desi usprkos automatiziranoj obradi plaća, ali ako se i desi, to će se refundirati. Vlada je odlučila i o dodatku na plaću svima koji rade u obrani protiv covida pa će se dati određeni dodatak na plaću, rekao je Beroš u petak, no nije mogao odgovoriti koliki će to dodatak na plaću biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:51