U LOVINCU U LICI

Više od 2000 djece i mladih na Festivalu vještina za život u sklopu 11. Smotre izviđača

Ova kampanja vrlo je značajna jer educira i priprema djecu i mlade za svakakve izazove u životu, rekao je Damir Trut

Festival vještine za život

 Roman Avdagic

U sklopu 11. Smotre izviđača održat će se Festival vještina za život - prvi takav festival u Hrvatskoj, koji će biti otvoren za javnost, a ponudit će mladima iz čitave Hrvatske mogućnost besplatnog sudjelovanja u više od 100 različitih aktivnosti i radionica. Festival se održava od 29. srpnja do 1. kolovoza u Lovincu u Lici.

11. Smotra izviđača Hrvatske bit će od 25.7. do 4.8. u Lovincu u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske te u partnerstvu s više od 30 partnerskih institucija i organizacija. Smotra će tokom jedanaest dana okupiti više od 2000 djece i mladih, izviđača iz Hrvatske i svijeta te će biti najveće višednevno okupljanje djece i mladih u Hrvatskoj u 2022. godini.

image

Festival vještine za život

Promo

"Pozivamo sve zainteresirane da nam se besplatno pridruže na Festivalu, dođu na dan, dva ili tri i sudjeluju u aktivnostima koje organiziramo s brojnim partnerima", najavio je Boris Vujnović, glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske.

Održavanje Festivala prati i interaktivna kampanja nazvana "Vještine za život - putokaz za bolji svijet" putem web stranice www.vjestinezazivot.hr kojom se popularizira učenje i korištenje vještina za život te ističe njihova važnost u snalaženju kroz život, a sve kroz iskustva i primjere organizatora kampanje.

Ravnateljstvo civilne zaštite, kao suorganizatori, pružat će logističku i materijalnu potporu u organizaciji Smotre i Festivala, a zajedno s ostalim partnerima, Hrvatskim Crvenim križem, HGSS-om i Savezom izviđača Hrvatske, u Lovincu će organizirati i pokaznu vježbu spašavanja koja će biti otvorena za javnost. Uz vježbu, prikazat će se i sva oprema koja se koristi u akcijama spašavanja, a za djecu i mlade bit će organizirane i brojne zanimljive radionice.

image

Festival vještine za život

Roman Avdagic

"Ova kampanja vrlo je značajna jer educira i priprema djecu i mlade za svakakve izazove u životu. Upravo taj preventivni dio je i jedna od zadaća Ravnateljstva civilne zaštite, a suradnja sa Savezom izviđača Hrvatske i drugim partnerima od iznimne je važnosti jer naš zajednički rad služi dobrobiti zajednice", rekao je je Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite.

"Trebaju nam funkcionalni pojedinci kako bismo stvarali funkcionalno društvo. Ali trebaju nam i socijalne kompetencije djece i mladih. Mi ovdje upravo stvaramo savez za borbu protiv otuđenja djece. Pri tom se u doprinosu naših organizacija ne preklapamo, već pozitivno nadopunjavamo", naglasio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Detaljni program aktivnosti Festivala za život te prijave građana na pojedine aktivnosti i radionice nalaze se na službenoj web stranici Festivala www.vjestinezazivot.hr.

Organizatori kampanje i Festivala su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Pokrovitelji su Središnji državni ured za demografiju i mlade, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Američka gospodarska komora i Messengers of Peace - program Svjetske skautske organizacije. Jutarnji list glavni je medijski pokrovitelj kampanje i Festivala.

image

Festival vještine za život

Promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:02