OD IZVORA DO MORA

Više od 140 vinkovačkih volontera prikupljalo je ambalažni otpad na jezeru Banja

U ovogodišnjem izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će28 gradova

Volonteri čiste u akciji ‘Od izvora do mora‘

Grad Vinkovci pridružio se u subotu velikoj ekološkoj akciji koja se održava u sklopu projekta Od izvora do mora koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova. Više od 140 volontera prikupljalo je ambalažni otpad na jezeru Banja, u Diljevom naselju i kanalu Nevkoš sve do Bosuta.

Sudjelovale su brojne stanice HGSS, gradska uprava grada Vinkovaca, zaposlenici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA te građani Vinkovaca.

- Uvijek iza zime ostane nešto malo za urediti i očistiti. Već vidimo da prostori u gradu nisu toliko onečišćeni ambalažnim otpadom kao prijašnjih godina. Stalno apeliramo na ljude, evo i uz pomoć ove odlične akcije. Još na nekim rubovima grada imamo one nemarne mještane, ali u svakom slučaju, ekološka svijest građana raste iz godine u godinu. Imamo reciklažno dvorište i kontejnere te nema potrebe da smeće i ambalažni otpad završi u prirodi - poručio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

image

Volonteri čiste u akciji ‘Od izvora do mora‘

image

Volonteri čiste u akciji ‘Od izvora do mora‘

Podsjetimo, u ovogodišnjem izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će čak 28 gradova. Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, velika je novost ovogodišnjeg izdanja sadnja drveća u urbanim sredinama, koja će biti financirana iz nagradnog fonda natječaja ovog projekta, s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanja temperature zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:17