NA 'BOLOVANJU'

Vijeće HRT-a napalo novo vodstvo: Postali ste odvjetnici Hloverke!

Iako je Vijeće HRT-a tražilo očitovanje o razrješenju Novak Srzić, ni Ravnateljstvo ni ona to nisu predali. Opravdavaju se humanim razlozima
Zagreb, 061109.HRT.Prisavlje.Sjednica vijeca Hrvatske televizije.Na slici: Hloverka Novak Srzic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Vijeće Hrvatske radiotelevizije napalo je danas svoje novo ravnateljstvo, na čelu s vršiteljem dužnosti ravnatelja Josipom Popovcem, jer još uvijek nije dalo očitovanje vezano uz razloge razrješenja s dužnosti Hloverke Novak Srzić, urednice Informativnog programa na HTV-u.

Naime, na prošloj su sjednici Vijeća vijećnici tražili da ravnateljstvo u roku od tri dana preda očitovanje, međutim ni Ravnateljstvo ni Novak Srzić nisu predali zaključke.

Zanimljivo je i to kako je Novak Srzić za vlastito očitovanje dobila čak sedam dana, a kako je na bolovanju, prema riječima v.d. ravnatelja Popovca, to vrijeme počinje teči tek nakon što se Hloverka vrati na posao.

Članica vijeća Marina Škarabalo željela je znati zašto Novak Srzić nije mogla poslati pismeno objašnjenje te zašto se je dobila vremenski period od sedam dana nakon povratka s bolovanja. Vijećnici smatraju kako se Ravnateljstvo time postavilo u ulogu osobnog odvjetnika Novak Srzić te da je prekršen Pravilnik HRT-a.

- Žena na bolovanju pa nije u mogućnosti očitovati se jer je imala jako visoku temperaturu što će potvrditi i medicinska dokumentacija koju ćete dobiti na uvid - izjavio je bio v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac opravdavajući se humanim razlozima.

No, Sanja Modrić, članica vijeća HRT-a, postavila je još jedno pitanje vezano uz navodno bolovanje Novak Srzić.

- Ukoliko je Novak Srzić stvarno na bolovanju kako je mogla intervenirati u jučerašnju emisiju 'Otvoreno' - upitala je Modrić.

Popovac je objasnio kako će navedena tvrdnja ispitati i ukoliko je zbilja intervenirala te povrijedila instituciju bolovanja, Novak Srzić snosit će posljedice.

Hloverku je branio Dražen Majić, njen zamjenik koji je naveo kako njemu nije poznato da je intervenirala u 'Otvoreno', a i da zna kako je u to vrijeme bila na ozbiljnim pretragama.

- Urednici Otvorenog su sami odlučili skratiti emisiju jer nije bilo drugih gostiju koji bi parirali Gordanu Maliću. Trebali su sudjelovati i predsjednik Hypo banke te još neki ljudi, no odustali su od gostovanja - zaključio je Majić.

Kao objašnjenje zašto Ravnateljstvo još nije predalo očitovanje, istaknuto je kako i ono čeka pisanu izjavu Novak Srzić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:10