OGROMNA ŠTETA

VIDEO: STRAŠNO NEVRIJEME POHARALO DALMACIJU Muškarac pronađen mrtav nakon što je pao u more, jak vjetar rušio stabla i razbijao automobile

 
 Screenshot / Facebook

Dok je u Zagrebu nekoliko stotina tisuća ljudi pretrpjelo kratke pljuskove i nešto malo vjetra na dočeku Vatrenih, u Dalmaciji se odvijala mala drama.

Više od 20 intervencija uklanjanja srušenih stabala i ostalih prepreka imale su noćas hitne službe, piše Šibenik.in.

- Prema našoj evidenciji jutros do 6 sati na području Šibenika i Brodarice oštećeno je ukupno 16 automobila te još po jedno u Vodicama i Kistanjama. Nakon 6 sati imali smo dojavu da su još dva vozila oštećena u Tisnom i dva u Srimi. Osim pomorske nesreće kod Krapnja, u ostalim slučajevima ljudski životi nisu bili ugroženi i sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica – rekli su za Šibenik.in u Centru 112.

U galeriji pogledajte posljedice nevremena dan kasnije:

Tragičan je bio kraj potrage za 49-godišnjim muškarcem koji je sinoć nešto iza 23 sata pao u more kod otoka Krapnja. Kako su za Šibenski.hr potvrdili u Lučkoj kapetaniji, 49-godišnjak je pronađen mrtav kod Žaborića noćas oko 3 sata. Pretrpio je havariju uslijed nevremena koje je u ponedjeljak navečer poharalo šibensko područje.

U Centru 112 imali su pet poziva za spašavanje na moru vezano uz oštećenja i nasukavanje plovila.

Najviše štete nevrijeme je napravilo na Biocima gdje je s dućana auto dijelova doslovno iščupalo krov i velike reklame bacilo na parkirane automobile. Dio krova čak je završio na cesti.

Ispred kafića Bardcode na rivi nevera je uništila dva kioska. Šibenska riva i cijeli grad bili puni su odlomljenih grana, iščupanih stabala i razbijenih automobila, a gotovo apokaliptične prizore snimili su čitatelji Šibenik.in-a jutros u Srimi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:48