SIROBUJA

VIDEO: PONOVNO SE OGLUŠIO UPOZORENJIMA Splitski svećenik Delaš i danas održao misu, vjernici se ovoga puta okupili ispred crkve

 
 Dalmatinski portal/YouTube / Screenshot

Don Josip Delaš u župnoj crkvi Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića unatoč svim upozorenjima i preporukama Stožera civilne zaštite i danas drži misu za svoje vjernike, javlja Dalmatinski portal.

Za razliku od jučer, kada je su vjernici bili u crkvi, danas je njegovu riječ dvadesetak ljudi slušalo ispred crkve.

Grupa vjernika se nalazila ispred crkve, jer skladu s naputcima Stožera civilne zaštite o ograničavanju društvenih okupljana zbog epidemije, ulazak nije bio dopušten.

"Policija je onemogućila ulaz vjernicima u Crkvu pa su oni stajali na prostoru ispred crkve u vrijeme dok sam ja služio misu unutra," rekao je za Hinu župnik don Josip Delaš.

Kaže da će i ubuduće nastaviti služiti mise. Na upit kako komentira stajališta i crkvenih i svjetovnih vlasti koje izražavaju protivljenje održavanju misa u Sirobuju, radi preventivnih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, don Delaš je kazao kako je njegova dužnost biti s vjernicima.

"Ove mise služim u kršćanskom duhu po kojem je moja dužnost biti s vjernicima," kazao je on.

U splitskoj policiji su rekli da je policija danas postupala u Sirobuji tako što je građane podsjećali na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja u koja se ubrajaju i mise.

Podsjetimo, jučer je u crkvi došlo do incidenta nakon što su dvojica muškaraca napali novinarku Dalmatinskog portala kojoj je otrgnut i razbijen mobitel.

Svećenika to nije pogodilo, štoviše, kasnije je poručio "da je sama kriva što su je napali". Policiju je nazvao 'jugomilicijom', a sve neistomišljenike poslao đavlu.

Tijekom jučerašnjeg dana skupina od dvadesetak maskiranih mladića solidarizirala se sa svećenikom nad kojim se zgraža cijela Hrvatska, a svojom porukom "Novinari crvi" podržali su i brutalni napad na splitske novinarke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 21:41