MALO SU POPRIČALI

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE BRANIO ČOVJEK KOJI JE ZLOSTAVLJAO PSE KOD SPLITA Pokušao je objasniti svoj gnjusni čin, opet je postao agresivan...

 
 Screenshot / Facebook

Slučaj mučnog mlaćenja pasa iza kojeg stoji lovac iz mjesta Postinje Donje u okolici Muća, popraćenog video snimkom osobe koja je sve to sa smijehom promatrala, digao je na noge javnost, a na teren, pred kuću monstruma pod hitno izbačenog iz lovačke udruge, dovela članove Levijatan, fondacije za zaštitu životinja.

Levijatanovci su popričali s lovcem koji navodi kako je skroz 'puka' kada je vidio štetu koju su mu psi učinili u gepeku, i da je to napravio prvi puta u životu.

Pod silinom pitanja je priznao krivnju, ali i drži kako za teško fizičko maltretiranje životinja nema razloga snositi bilo kakvu vrstu posljedice.

Mučitelj iz Muća nije uspio prikriti agresivnost ni u razgovoru s Levijatanovcima, no ipak je poslušao njihov dobronamjerni savjet, pa je ton glasa sveo u normalnije okvire. Poslušajte što i kako govori čovjek koji ne vidi ništa loše u mlaćenju slabijih od sebe.

Udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex na Facebooku odmah se uključila u slučaj. Cijelu su noć pisali prijave i pratili situaciju. Prema njihovim saznanjima prijava je uzeta u postupanje nadležnog državnog odvjetništva. Iz Ministarstva poljoprivrede dobili su potvrdu da je veterinarska inspekcija izašla na teren za privremeno oduzimanje pasa, a muškarcu slijedi i prekršajna prijava zbog nečipiranja i necijepljenja pasa.

Kako pišu, svi psi su oduzeti vlasniku, dobro su i nalaze se u skloništu. Slučaj je pobudio velik angažman Ministarstva poljoprivrede te Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane čiji službenici provode dodatni nadzor i pregled svih pet oduzetih pasa. Psi su oduzeti privremeno, do okončanja kaznenog postupka. Po okončanju kaznenog postupka sud će donijeti odluku o oduzimanju vlasništva nad psima, ukoliko se utvrdi osumnjičenikova krivnja da je počinio kazneno djelo iz čl.205. KZ.

Video snimku možete pogledati na ovom linku, no upozoravamo vas da bi nekima mogla biti vrlo uznemirujuća!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:41