SLUČAJ MARJAN

VIDEO Kerum Togonalu: Zašto niste u Dnevnik pozvali neku babu Mandu s pazara?

Splitski je gradonačelnik u emisiji s temom gradnje na Marjanu prosvjede protiv njega prozvao medijskim linčom i bojkotom te istaknuo kako i drugi također grade na tom području

ZAGREB - Splitski gradonačelnik Željko Kerum u sinoćnjem je gostovanju u HTV-ovom Dnevniku 3 ponovo iznenadio svojim pristupom raspravi. Tema emisije bila je gradnja na području parka prirode Marjana pri čemu se spomenulo kako je Grad Split, bez ikakve obveze, platio izradu posebne geodetske podloge potrebne za raspisivanje natječaja tvrtke Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat.

Gost u emisiji bio je Vjeko Santrić iz Društva Marjan i inicijative za Split koji je iznosio argumente protiv splitskog gradonačelnika kada se Kerum uključio.

- Neozbiljno je i nekorektno i nepošteno prozivat me zbog nekih insinuacija i izmišljotina, pogotovo mene koji je u 20 godina poslovanja dosada donirao i pomagao ljudima i institucijama i svemu preko 100 milijuna kuna. I sada će netko pričat da sam išao napraviti neku korist Fani od 20.000 kuna. Pa nije narod blesav da to prihvati - izjavio je Kerum.

Na pod pitanje voditelja Mislava Tonogala treba li onda gradnju zaustaviti Kerum je nastavio.

- Prosvjednici upućeni u slučaj. Tu se radi o plažnom projektu gdje bi kupači mogli ići na toalet i na kavu. Fani je htjela napraviti taj projekt po važećem GUP-u, no isključivo jer se radi o Fani i meni desio se ovaj slučaj. Da je itko drugi investitor, nema šanse da bi itko prosvjedovao. Ovo je poziv na bojkot i linč protiv mene - objasnio je Kerum.

Tek nakon što je Santrić ponovo naglasio kako se gradnja na Marjanu mora zaustaviti, splitski gradonačelnik je reagirao u svom poznatom tonu.

- Mislave, mogu nešto reć'. Zašto niste pozvali neku babu Mandu s pazara koja prodaje pome da svoje mišljenje isto kao ovaj gospodin. U čemu se njih dvoje razlikuju? - pitao je Kerum na kraju emisije te tim riječima završio raspravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:13