EKSKLUZIVNA SNIMKA

VIDEO: ISKAZ KLJUČNOG AKTERA AFERA HGK I HAC Josip Sapunar: 'Milijun kuna izvučenih iz HAC-a za HNS donio sam u fasciklu, a Radimir Čačić osobno me nazvao da zahvali'

Jutarnji list u posjedu je ekskluzivne snimke iskaza Josipa Sapunara USKOK-ovim istražiteljima u kojem je optužio tadašnjeg šefa HNS-a Radimira Čačića za primanje "crne" donacije od oko milijun kuna prije parlamentarnih izbora 2007. godine.

Novac je navodno izvučen u aferi Remorker, koja je stajala slobode Nadana Vidoševića, Zdravka Livakovića i nekolicine bivših direktora iz HAC-a.

Jutarnji list već je ranije pisao tome kako je jedan od bivših članova uprave HAC-a Josip Sapunar ispričao kako je milijun kuna predao kasnije preminulom HNS-ovcu Stanku Kovaču.

HNS je tada demantirao da su ikad dobili bilo kakva novčana sredstva mimo zakona.

No, u međuvremenu je Uskok proširio krak istrage u aferi Remorker, koji se odnosi na HAC, obuhvativši upravo izvlačenje ovog novčanog iznosa koje je išlo preko kooperanta brata Milivoja Mikulića iz HAC-a te Remorkera Igora Premilovca.

I ne samo to.

Ovoga puta okrivljeni Sapunar u priču o crnoj donaciji izravno je upleo i Radimira Čačića.

Jutarnji list došao je u posjed snimke tog Sapunarova iskaza u Uskoku koju večeras ekskluzivno možete pogledati na portalu Jutarnji.hr, a opširnije o cijeloj temi čitajte sutra u Jutarnjem listu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:22