ZAVRŠNI DAN WINDAYSA

VIDEO Hrvatska će 2025. godine biti najpoželjnija zemlja za život u Europskoj Uniji

ROVINJ - Goran Radman, dekan veleučilišta Vern, prezentirao je na završnom danu konferencije WinDays 2011. Povelju za novi početak, dokument koji je nacionalno Vijeće za konkurentnost u siječnju predstavilo javnosti. Poziv na zajedništvo, okupljanje glava i umrežavanje dominirao je tijekom dva dana poslovne konferencije koja se nastavila na tri dana tehnološke konferencije.

Jak lider s jakim timom

Stipe Orešković, predsjednik Odbora direktora Europapress holdinga, koji s Microsoftom organizira WinDays , podržao je Radmanovu ideju novog društvenog dogovora.

- Postoje društva koja rješavaju stvari konfliktom i društva koja rješavaju stvari dogovorom. Hrvatska je na testu: hoće li biti u krugu razvijenih zemalja koje rješavaju stvari dogovorom ili u krugu konfliktnih koje, suočene s problemom, ruše sve oko sebe - rekao je Orešković, ali i istaknuo da je optimist koji vjeruje da će 2025. Hrvatska biti “najpoželjnija zemlja za život u Europskoj Uniji”. Po Radmanovoj projekciji, Hrvatska do 2025. može dostići standard EU i po BDP-u i po ukupnoj zaposlenosti i po udjelu visokoobrazovanih.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta, rekao je da je jak lider s jakim timom početak svih hrvatskih potreba.

Rigidan zakon o radu

Ali i dodao da postoje strukturne prepreke koje nijedan lider s nijednim timom ne može tolerirati želi li pokazati uspješnost. Jedna od prepreka je, prema njegovu mišljenju, rigidan Zakon o radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:30