PETICA ZA MILU

VIDEO, FOTO: HUMANITARNA UTRKA ZA MALENU MILU NA SAVSKOM NASIPU U ZAGREBU Nema startnine ni nagrada, svaki trkač daje vlastitu donaciju za djevojčicu

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Više stotinja trkača okupilo se u utorak u 18 sati na zagrebačkom savskom nasipu na humanitarnoj utrci "Petica za Milu" na kojoj se prikupljaju sredstva za liječenje dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od rijetkog oblika leukemije.

Početak utrke je kod kluba Močvara, a ruta iznosi pet kilometara. Nema startnine ni nagrada, nego svaki trkač daje vlastitu donaciju za malu Milu.

Mila i njezini roditelji u utorak ujutro otputovali su za SAD gdje će djevojčica krenuti s liječenjem. Podsjetimo, iz Children's Hospital of Philadelphia u ponedjeljak navečer poslali su potrdu da će je u utorak primiti na liječenje, a poslali su i plan liječenja.

Kako je rekla njezina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od tri milijuna američkih dolara, a s popustom, to će biti oko 2,3 milijuna dolara. Taj iznos i više je nego premašen te je prikupljeno više od 5,5 milijuna dolara, a Marin Rončević, Milin otac, rekao je da će ostatak uplatiti za pomoć drugoj djeci.

- Ne mogu vjerovati da je došlo ovoliko ljudi, bili smo skromni, ali trčalo je barem 600, 700 ljudi i jako sam zadovoljan. Mi u Atletskom klubu Sljeme veliki smo emotivci i željeli smo pomoći najbolje i najviše što možemo.

S obzirom da je novac za Milino liječenje skupljen, sve donacije s ove utrke uplatit će se na račun Zaklade Nore Šitum. Ovdje na štandu trkači mogu i napisati poruku ili snimiti video, a sve to poslat ćemo Milinim roditeljima kao ohrabrenje i znak potpore - rekao nam je organizator utrke Siniša Mareković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:54