KANDIDAT HDZ-a

Vice Mihanović obećao splitskim obrtnicima: ‘Ukinut ću porez na potrošnju, rasteretit ću vas‘

‘Ugostiteljima moramo omogućiti da terase i štekate mogu zakupiti na duži period‘, rekao je Mihanović
Vice Mihanović (četvrti slijeva)
 Privatni Album

Vice MIhanović, kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika, je i dalje u kampanji. Navodi da se kao jedini kandidat na ovim izborima odazvao pozivu na razgovor s Udruženjem obrtnika Split, piše Slobodna Dalmacija.

- Problemi s kojima se susreću i osobno su mi poznati jer sam i sam donedavno bio obrtnik. U razgovoru s predsjednikom i članovima Udruženja obrtnika Split te predstavnicima cehova, razmijenili smo mišljenja i podijelili iskustva. Riječ je o strukovnoj organizaciji koja je na usluzi obrtnicima našeg Grada više od 50 godina. Grad Split treba biti istinski servis svih građana, a posebno onih koji stvaraju novu vrijednost.

Moramo im olakšati poslovanje i ne opterećivati ih bespotrebnom papirologijom. Znam da našim obrtnicima posebno opterećenje predstavlja porez na potrošnju te sam im obećao da ću ga ukinuti nakon što postanem gradonačelnik. Na taj način konkretno ćemo olakšati njihovo poslovanje i rasteretiti ih tog nameta. Da bi stvorili sigurnost i mogućnost planiranja poslovanja, ugostiteljima moramo omogućiti da terase i štekate mogu zakupiti na duži period.

Kao gradonačelnik neću dopustiti retroaktivno zaduživanje za štekate i terase te ću se truditi svim našim poduzetnicima i obrtnicima olakšati poslovanje u okvirima koje Grad i lokalna samouprava to može učiniti. Posebno zahvaljujem Udruženju obrtnika Split na podršci koju su mi iskazali uoči drugog kruga izbora. Ona obvezuje i neću je iznevjeriti - naveo je MIhanović na svom Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:27