NEVJEROJATNA UPORNOST

VETERINAR IZ LABINA NA RUBU ŽIVČANOG SLOMA Provalili mu u ambulantu DESETI put u dvije godine: 'Policija me više ljuti od ukradenog novca'

 Goran Šebelić / Hanza Media

Razvaljena vrata, obijena blagajna, razbijen automat za kavu - Goranu Domazetu, vlasniku veterinarske ambulante u Labinu, to je već poznat prizor.

Provalnici su u noći s utorka na srijedu veterinarsku ambulantu u Pulskoj 17 u Labinu obili deseti, jubilarni, put u prošle dvije godine. Ni sad nije nedostajalo puno novca, tek oko 200 kuna koliki je blagajnički minimum i nešto sitniša iz aparata za kavu. Policija je i ovaj put obavila očevid, uzela otiske, razgovarala s vlasnikom.

Isti modus operandi

No, ono što Gorana Domazeta ljuti nije toliko ni šteta, ni to što su mu provalnici opet napravili nered i štetu, nego činjenica da nikad nije dobio nikakve informacije o tome je li policija pronašla počinitelja.

- Sve te provale dogodile su se u roku od dvije godine, a u jednom su razdoblju bile učestale, tri-četiri zaredom. Uvijek su izvršene na isti način: nogom obiju vrata i ravno prema blagajni. Znaju već gdje je i ne ulaze u ostale prostorije. Medije sam odlučio obavijestiti zato što nikad nisam dobio obavijest je li netko otkriven. Pitao sam policiju, ali su me uputili na Državno odvjetništvo, a od njih opet nikakvog odgovora. Ponekad posredno saznam da su nekoga i uhvatili, ali da onda nije bilo dokaza. Smeta mi ta nesigurnost koju osjećam. Nikad te nitko ne obavijesti što je napravljeno. Znam da to nije velika šteta, ali ipak bih trebao dobiti neki odgovor nadležnih institucija - ističe Goran Domazet.

Burna noć

Postavio je videonadzor, ali ni to nije spriječilo lopove. On vjeruje da se radi o “kokošarima”, ali mu nije jasno kako im policija ne može ući u trag. Otkriva nam kako je u istoj noći kad je i njemu provaljeno u veterinarsku ambulantu, provaljeno u još dva objekta u Labinu. Domazet ne želi od veterinarske ambulante napraviti tvrđavu. Mislio je da je videonadzor dovoljan za odvraćanje provalnika pa zato nije ugradio protuprovalna vrata.

- Što kad stavim vrata, onda će valjda provaljivati kroz prozor - kaže Domazet. Dodaje da ne vidi razlog zbog kojega bi bio na piku. Za Labin su tri provale u jednoj noći puno pa očekuje da će policija brzo otkriti tko je haračio gradom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:51