OPASNA INTERVENCIJA

Velikogorički vatrogaci došli ugasiti požar, dočekao ih užas: ‘U kući se nalazila plinska boca, ali i meci...‘

Policijski očevid je pokazao da je uzrok požara pregrijavanje ispušne cijevi na kruta goriva
 JVP Velika Gorica

Opasnu intervenciju gašenja vatrene stihije imali su danas u popodnevnim satima pripadnici velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe. Naime, oko 14 sati došlo je do izbijanja požara u drvenoj kući u Dugoj ulici u Kozjači na velikogoričkom području. Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su se susreli s nizom opasnosti.

image

Požar kuće na velikogoričkom području

JVP Velika Gorica
image
JVP Velika Gorica

- U požaru drvene kuće koji je bio u razbuktaloj fazi, nalazila se plinska boca, ali i meci koji su onemogućili pristupanje gašenju požara unutarnjom navalom. Sva eksplozivna sredstva kao što s meci, predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okruženju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta te u konačnici ući u objekt i ugasiti vatru - kažu iz velikogoričkog JVP-a.

Ujedno pozivaju građane na odgovornost i na razumijevanje ozbiljnosti držanja oružja u kući na siguran način te u skladu s propisima.

image
JVP Velika Gorica
image

Zatrpani hidrant

JVP Velika Gorica

- Jedna od vrlo otežavajućih okolnosti koja oduzima vrijeme (kad je ono najbitnije ) je svakako nedostatak sredstva za gašenje - primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpan drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti. Molimo vas, budite oprezni, odgovorni i savjesni građani, zaštite sebe i druge! - apeliraju velikogorički vatrogasci koji su ujedno objavili niz fotografija s intervencije.

image
JVP Velika Gorica
image
JVP Velika Gorica

Prema prvim informacijama iz PU zagrebačke, policijski očevid je pokazao da je uzrok požara pregrijavanje ispušne cijevi na kruta goriva nakon čega su se zapalile daske i krovište. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:17