OLUJA

VELIKO NEVRIJEME IZAZVALO KAOS NA POŽEŠKOM PODRUČJU Ima poplavljenih kuća: 'Godinama upozoravamo na oborinske vode, tko će nam sad sanirati štete?'

 
 Požega.eu

U ponedjeljak oko 19 sati velički kraj pogodilo je nevrijeme praćeno jakom kišom. Iz Centra 112 doznaje se kako je najkritičnije u Maloj Velikoj, gdje su se oborinske vode izlize iz kanala i ušle u obližnje kuće, piše portal Požega.eu.

- Najgore je u Frankopanskoj ulici. Voda se izlila i u Zvonimirovoj te Ulici kralja Tomislava. Naše su ekipe na terenu i ispumpavamo vodu kako bismo spasili ljudima kuće - rekao je Dejan Matijević, zapovjednik DVD-a Velika. Uz veličke vatrogasce na terenu je i DVD Kaptol te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije.

Portal Požega.eu doznaje kako je poplavljena i proizvodnja OPG Antonije Zelenika te pogon Color emajla u Velikoj.

- Ogorčeni smo. Godinama upozoravamo na probleme s oborinskim vodama, ali nitko ništa ne poduzima. Tko će nama sad sanirati ove štete? - pitaju se Veličani, čije su kuće poplavljene nakon pljuska u ponedjeljak navečer.

Na intervenciju su upućeni i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Požege. Naime, iz Kunovaca je dojavljeno kako voda prijeti kućama u selu. Ipak, po dolasku u selo utvrđeno je da opasnosti od poplave ipak nema.

No, za razliku od Kunovčana, pred Veličanima je zasigurno teška noć.

Požega.eu

Požega.eu

Požega.eu

Požega.eu

Požega.eu

Požega.eu
Požega.eu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:35