GRADNJA BRANE

VELIKI USPJEH HRVATSKE TVRTKE Ingra u Alžiru ugovorila posao vrijedan 24 milijuna kuna

Zagreb, 240112.Zbog problema u INGRA-i tvrtci koja se bavi izgradnjom investicijskih objekata, energetikom, industrijom, graditeljstvom, montaom, telekomunikacijom i trgovinom, u dvanaest sati na burzi dionica zabranjena je trgovina, a nakon toga doslo je i do znacajnog pada dionica. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačka Ingra i alžirska državna tvrtka Cosider zaključile su ugovor o projektiranju, isporuci i montaži hidromehaničke opreme za branu L'Ouldjet Mellegue u Alžiru vrijedan 24 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Ingre.

Delegacija Ingre, predvođena predsjednikom Uprave Igorom Oppenheimom ovih dana boravi u Alžiru i tom je prilikom potpisala višemilijunski ugovor s dugogodišnjim partnerom, državnom kompanijom Cosider Travaux Publics, izvođačem građevinskih radova na izgradnji brana pod Državnom agencijom za vodne resurse.

Ujedno, s čelnim ljudima alžirskih institucija razgovaralo se i o potencijalno novim poslovima u sektoru graditeljstva, energetike i trgovine, ističu iz Ingre.

Dodaju kako Ingra i Cosider, kao najznačajnija alžirska te jedna od najvećih kompanija u Africi, zajedno s Državnom agencijom za vodne resurse, surađuju više od 20 godina, a trenutno u realizaciji imaju i ugovor za branu Tagharist u vrijednosti od 22 milijuna kuna.

Predstavnici Ingre obišli su i gradilište bolnice u gradu Alžiru, no ističu da o tom projektu, zbog ugovorne klauzule o povjerljivosti, nisu u mogućnosti dati više informacija.

Plan alžirskih javnih investicija za razdoblje od 2015. do 2020. godine, navode iz Ingre, previđa budžet od 262,2 milijarde dolara, a u fokusu su investicije u cestogradnju, stanogradnju, edukaciju, zdravstvo, izgradnju vodovodne mreže, energetiku i okoliš.

U skladu s tim, dodaju, Alžir je i od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske gospodarske komore identificiran kao jedna od strateških zemalja za hrvatske izvozno orijentirane tvrtke.

Ingra na tom tržištu kontinuirano posluje gotovo 40 godina i u tom je razdoblju realizirala investicijske projekte u vrijednosti većoj od 700 milijuna eura, a vrijednost aktualnih i novougovorenih poslova iznosi 94 milijuna eura, zaključuju iz te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:21