KAOS NA CESTAMA

Velike gužve i sudari na prometnicama: Kod Jankomira kolona od 5 km, na Bajakovu se čeka 12 sati!

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru istoka

Gužve na graničnim prijelazima

 Screenshot HAK

Predblagdanski vikend mnogi će iskoristiti za putovanje ili pak nabavku poklona ili namirnica za kuhanje blagdanskih delicija. Već danima su na glavnim gradskim prometnicama nesnosne gužve, a jutros stižu vijesti o pojačanom prometu na većini graničnih prijelaza.

Mnogi su ljudi iz zapadne Europe pohrlili prema Hrvatskoj ili susjednim zemljama kako bi blagdane proveli u krugu obitelji.

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru istoka te na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom uz moguća i duža čekanja. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Zagreba/Lipovca, zatim se kod čvora Jankomir u smjeru istoka vozi usporeno u koloni od oko 5 km, zbog prometne nesreće.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru istoka (Lipovca), a između čvora Sv. Nedelja i odmorišta Zagreb jug u smjeru Lipovca kolona je duga oko 3 kilometra zbog prometne nesreće.

Također se vozi usporeno između čvorova Jakuševec i Rugvica, kolona je duga oko 14 km, zbog prometnih nesreća. Između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Lipovca vozi se usporeno. Dogodila se prometna nesreća na 104. kilometru.

Kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Republike Srbije velika je kolona osobnih i teretnih vozila dugačka oko 13 kilometra.

Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci osobna i teretna vozila na izlaz čekaju oko 12 sati, višesatna čekanja su za teretna vozila na izlazu Tovarnik/ Šid, a na prijelazu Ilok/Bačka Palanka osobna vozila na izlaz čekaju tri sata, dok teretna vozila čekaju sedam sati, izvijestio je HAK.

Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška osobna vozila na izlaz čekaju četiri sata, na prijelazu Jasenovac/Donja Gradina dva, a na prijelazu Slavonski Brod/Bosanski Brod jedan sat.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a moguća je i poledica.

Povodom nadolazećih blagdana i praznika zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju, osim na državnoj cesti DC1 i autocestama.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U utorak, 2. siječnja, katamaran će u polaznom putovanju iz luke Mali Lošinj u 6 sati pristati u luku Unije iako prema redu plovidbe nije bilo predviđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:46