NOVI PROJEKT

Velika Gorica uvodi besplatan lokalni prijevoz: Predstavljen prvi velikogorički autobus

ZET prestaje prometovati na linijama unutar Grada Velike Gorice nakon više od pola stoljeća
 Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/

Grad Velika Gorica i Autotrans d.o.o., koji djeluje sklopu grupe Arriva Hrvatska, potpisali su u ponedjeljak Okvirni sporazum za obavljanje komunalnog linijskog prijevoza putnika na području Grada Velike Gorice za razdoblje od 2024. do 2031. godine.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i Dražen Divjak, direktor Arrive Hrvatska.

Potpisani Okvirni sporazum osigurat će građanima Velike Gorice besplatan lokalni javni prijevoz, a njegova vrijednost za sedmogodišnje razdoblje je 20,5 milijuna eura bez PDV-a.

image

Dražen Divjak i Krešimir Ačkar

Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/

Početak prometovanja novog velikogoričkog prijevoznika je 1. srpnja 2024. S uvođenjem novog prijevoznika ZET prestaje prometovati na linijama unutar Grada Velike Gorice nakon više od pola stoljeća.

Nakon potpisivanja Okvirnog sporazuma javnosti je predstavljen i prvi velikogorički autobus.

"Ovo je uistinu povijesni dan za Veliku Goricu i Velikogoričane. Jer po prvi puta u povijesti građani velike Gorice će imati osiguran besplatan javni prijevoz. A isto tako po prvi puta u povijesti Velika Gorica je dobila svoje prepoznatljive autobuse. I baš zato smo danas upravo ovdje na ovom povijesnom mjestu gdje nekada davno bilo prvo autobusno stajalište u Velikoj Gorici", rekao je na predstavljanju gradonačelnik Krešimir Ačkar.

image

Krešimir Ačkar

Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/

Sa novim prijevoznikom uvodimo i nekoliko novih linija koji su naši sugrađani tražili, a struka definirala, te ćemo na taj način povećati opću razinu kvalitete lokalnog prijevoza u Velikoj Gorici.

Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta. Od izrade studije lokalnog prijevoza, pripreme natječajne dokumentacije, do same provedbe natječaja i odabira pružatelja usluga.

image
Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/

Drago mi je da smo za partnera dobili Arrivu, veliku i uglednu međunarodnu prijevozničku tvrtku, jer samo takva tvrtka može realizirati jedan ovako zahtjevan i složen projekt", zaključio je Ačkar.

Ovom prigodom Arriva Hrvatske je donirala 3.000 eura velikogoričkoj Humanitarnoj udruzi VG Legacy. Donaciju je u ime Društva žena Arrive Hrvatska predala predsjednica društva Marija Andrašević.

image

Ovom prigodom Arriva Hrvatske je donirala 3.000 eura velikogoričkoj Humanitarnoj udruzi VG Legacy. Donaciju je u ime Društva žena Arrive Hrvatska predala predsjednica društva Marija Andrašević

Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/

Nakon samog predstavljanja prvog velikogoričkog autobusa, za okupljene građane organizirana je i promotivna vožnja ulicama Velike Gorice.

image
Grad Velika Gorica; Arriva Hrvatska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:40