AHMED ALATTAR

Veleposlanik UAE u RH: ‘Naši ulagači oduševljeni su budućim poslovnim prilikama u Hrvatskoj‘

Ministarstvo zdravstva UAE poslalo je skupinu medicinskih stručnjaka na otok Hvar s namjerom osnivanja medicinske ustanove

Ahmed Alattar, veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata u Hrvatskoj

 PROMO

Mohamed Alabbar, vlasnik tvrtke Eagle Hills, koja je nakon preuzimanja hotelijerske grupacije Bluesun nedavno investirala u preuzimanje hotelijerske tvrtke Sunčani Hvar, jučer je izjavio kako je spreman na daljnje investicije u Hrvatskoj. Upravo je u tijeku spajanje tvrtki Eagle Hills, Sunčani Hvar i Sunčani Hvar nekretnine, što se vodi pri Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Tim povodom za Jutarnji list oglasio se veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Hrvatskoj, Ahmed Alattar, koji je pozdravio ovu najnoviju investiciju velikog investitora iz njegove zemlje u hrvatsko gospodarstvo.

Koliko je snažan odnos između Republike Hrvatske i UAE?

- Odnos između naših zemalja jači je nego ikad, s povećanjem međuljudskih i poslovnih kontakata, kao i procvatom turizma. Drago mi je primijetiti da su ulagači iz UAE vrlo oduševljeni budućim poslovnim prilikama u Hrvatskoj, posebno u ugostiteljstvu, gdje su sektori smještaja i turizma svjedočili sve većem interesu i aktivnostima.

I UAE i Hrvatska naglašavaju važnost zajedničkih nastojanja, usmjerenih na iskorištavanje dostupnih mogućnosti i jačanje suradnje među vitalnim sektorima kako bi se pomoglo unaprijediti nastojanja dviju zemalja da postignu daljnji razvoj i održivi gospodarski prosperitet.

Vanjska politika UAE-a usmjerena je na podršku dugoročnom gospodarskom prosperitetu i vjeruje u važnost komunikacije i dijaloga u jačanju odnosa, kako bi se pomoglo unaprijediti nastojanja dviju zemalja da postignu daljnji razvoj i održivi gospodarski prosperitet. Stoga je, u znak priznanja obostranog entuzijazma naših poslovnih zajednica i stanovnika, vlada UAE odlučila uskoro otvoriti punopravno veleposlanstvo u Hrvatskoj kako bi bolje služilo našim dionicima.

Koja je uloga ulaganja privatnog sektora iz UAE u Republici Hrvatskoj?

- Pohvaljujem investitore iz UAE na njihovom značajnom doprinosu i interesu u različitim gospodarskim sektorima u Hrvatskoj. U tom kontekstu posebno se ističe ulaganje Eagle Hillsa u Sunce Hotele u 2021. godini. Od svog ulaganja poduzeli su izvanredne nadogradnje postojećeg hotelskog fonda, uključujući poboljšanje fizičke infrastrukture i razvoj ljudskog kapitala kroz sveobuhvatne programe obuke za zaposlenike. Hrvatska je iznimno lijepa zemlja s brojnim izvanrednim destinacijama, uključujući zadivljujuće krajolike, veličanstvene planine i netaknute plaže. Čestitam Eagle Hillsu na prošlogodišnjoj akviziciji hotela Sunčani Hvar - i hrvatski smještajni i turistički sektor uživaju zavidne pozicije koje su usmjerene na budući rast. U tom kontekstu, želio bih spomenuti da je Ministarstvo zdravstva UAE, u suradnji s hrvatskim kolegama, poslalo skupinu medicinskih stručnjaka na otok Hvar s namjerom osnivanja medicinske ustanove, uključujući ustanovu za hitnu pomoć, kako bi se ispunio ovaj dugogodišnji zahtjev lokalne zajednice i služio odredištu.

Kakav je status quo tekućeg procesa odobravanja od strane Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za ulaganje Eagle Hillsa u Sunčani Hvar?

- To je druga investicija Eagle Hillsa u Hrvatskoj. Doista, ova Eagle Hills investicija predstavlja jedno od najvećih ulaganja UAE investitora u Hrvatskoj. I UAE i Hrvatska u potpunosti podržavaju i potiču takva ulaganja. Različita državna tijela u Hrvatskoj pozdravila su ovo ulaganje i obećala pružiti svoju punu podršku i suradnju Eagle Hillsu i svakom investitoru iz UAE. Tekući proces odobravanja agencije dio je standardne pravne procedure. Nakon razgovora s nadležnim tijelima i dionicima, uvjeren sam da će ovaj proces uskoro biti dovršen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 21:31