UDVOSTRUČILI IZNOS

VEČER ZA SIGURNE KORAKE U SHERATONU Politička, diplomatska i poslovna elita za razminiranje Siska i okolice donirala 430 tisuća kuna

 Ranko Šuvar / CROPIX

Ukupno 430 tisuća kuna prikupljeno je sinoć na 14. po redu Večeri za sigurne korake u Sheratonu. Novac je doniralan politička, diplomatska i poslovna elita, a Vlada RH je na kraju udvostručila iznos, sve s ciljem razminiravanja 92 kilometra kvadratnih u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na početku večere okupljenima se obratio predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj Ivan Vidaković, koji se zahvalio svim partnerima te izrazio nadu da će Kotor šuma nakon ove donacije biti potpuno bez mina. Riječ je preuzela Dijana Pleština, ravnateljica Vladina ureda za raziminiravanje koja se u emotivnom govoru prisjetila slijepog mladića bez ruke, koji završava fakultet zahvaljujući ovoj manifestaciji.

- Vrijeme je da, osim za razminiravanje, počnemo skupljati sredstva i za rehabilitaciju te integraciju osoba koje su nastradale od mina – naglasila je Pleština.

Donatorskoj večeri prisustvovao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je rekao kako od njegove županije više mina ima samo Ličko-senjska.

- Neizmjerno sam zahvalan svima koji su sudjelovali u prikupljanju novca – rekao je Žinić.

Gost koji je izazvao najviše pozornosti bio je svakako ministar financija Boris Lalovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:35