NESTAO U NEDJELJU

Već treći dan traje velika potraga u Međimurju: Muškarca (72) traže policija, vatrogasci i HGSS

‘Teren je vrlo zahtjevan, ali koristimo sve resurse, od bespilotnih letjelica, potražnih pasa‘, rekao je dopročelnik HGSS-a Čakovec

Ekipa HGSS-a i dopročelnik Miodrag Novosel

 Screenshot HRT

Nedaleko od Murskog Središća, na području naselja Peklenica, nestao je 72-godišnji muškarac za kojim policija, vatrogasci i nekoliko postaja HGSS-a tragaju već treći dan. Muškarcu, inače planinaru u dobroj kondiciji, u nedjelje se izgubio svaki trag, piše HRT.

Na terenu je nekoliko pasa tragača, više bespilotnih letjelica i čak sedam HGSS stanica.

- Starija muška osoba nestala je u nedjelju. Odmah smo pokrenuli u suradnji s Policijskom upravom međimurskom kompletnu potragu. Podigli smo sve resurse. Znači, pretražuje se prvo okolina i mjesta na koja je ta osoba hodala kroz svoje slobodno vrijeme, rekao je za HRT dopročelnik HGSS-a Čakovec Miodrag Novosel.

- Do sada je potraga bila bazirana najviše na kopnenom dijelu, a danas, trećeg dana, pokrenuli smo potragu i na rijeci Muri, koja je u neposrednoj blizini mjesta stanovanja nestale osobe, rekao je i dodao da je teren dosta zahtjevan.

- Dosta je velika šikara, ima dosta naplavina, ima dosta vodenih površina. Vrlo je zahtjevan, ali koristimo sve resurse, od bespilotnih letjelica, potražnih pasa... Velika pomoć je Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je stalno prisutno i koje nam tu još omogućuje da što bolje, što kvalitetnije pokušamo naći nestalu osobu što prije, rekao je Novosel.

Više je scenarija što se moglo dogoditi.

- Mi pokušavamo odraditi onaj najbolji scenarij i osobu što prije pronaći. Za sad soba još nije nađena, svaka minuta nam je važna da smo na terenu, možda postoji mogućnost da nađemo osobu živu, rekao je Novosel, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:28