KADROVSKA KRIŽALJKA

Važna imenovanja na Prisavlju: Objavljena imena novih šefova na HRT-u, evo tko su oni

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je putem priopćenja obavijestio javnost o današnjim imenovanjima na tom javnom medijskom servisu

Marija Nemčić

 Marko Todorov/cropix

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je putem priopćenja obavijestio javnost o današnjim imenovanjima na tom javnom medijskom servisu nakon provedenog javnog natječaja. Šveb podsjeća kako je HRT podijeljen na četiri poslovne jedinice (Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje) na čijem čelu su ravnatelji.

image

Marija Nemčić

Marko Todorov/Cropix

- Gospođa Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Njezin izbor je logičan imajući u vidu njezino dugogodišnje iskustvo, profesionalizam i uspjehe, ali i iznimno uvažavanje među kolegama, kako na HRT-u tako i na hrvatskom medijskom tržištu. Marija Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega - a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a. Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju, objavio je glavni ravnatelj HRT-a.

image
Boris Kovacev/Cropix

- Gospođa Marija Kosor, koja je novo lice i nova energija u visokom menadžmentu HRT-a, vodit će vrlo zahtjevnu poslovnu jedinicu Produkcija HRT-a. Njezino 26 godina dugo radno iskustvo prožeto je radom na velikim i kompleksnim produkcijama igranih i dokumentarnih audiovizualnih djela, a kao producentica potpisuje neke od najkvalitetnijih HRT-ovih ostvarenja, poput dokumentarno-igranih serijala Dubrovačka Republika i Doba Uskoka, koji se upravo prikazuje na programu HRT-a. Kolegica Kosor će imati ključni zadatak u jačanju produkcijske kvalitete cjelokupnog HRT-ova programa, priopćeno je s HRT-a.

image

Marija Kosor

Hrt

Na čelu poslovne jedinice Tehnologija HRT-a ostaje dosadašnji v.d. ravnatelj gospodin Zvonimir Jukica, koji će, kako je navedeno, nastaviti proces tehnološke transformacije HRT-a te unapređenje postojećih produkcijskih kapaciteta i tehnologije.

image

Zvonimir Jukica

Hrt

- Gospođa Gordana Grandov dolazi na HRT na mjesto ravnateljice PJ Poslovanja. Gordana Grandov je iskusni stručnjak u financijskoj i medijskoj industriji, sa zavidnom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom je njezina prednost što dobro poznaje sustav HRT-a, gdje je nekada vodila financije, računovodstvo, plan i analizu. U perspektivi novog razvojnog ciklusa koji je pred HRT-om, stabilno financiranje i bolje korištenje EU fondova, ključni su za uspješnu transformaciju i razvoj HRT-a, poručuje Šveb.

image

Gordana Grandov

Hrt

Novoizabrani tim ravnatelja i ravnateljica stupa na dužnost s prvim radnim danom u novoj 2022. godini, a dosadašnji v.d. ravnatelji prelaze na nova radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:20