BRZA REAKCIJA

VATROGASCI U ZADNJI ČAS SPASILI ŽIVOT UMIROVLJENICI Doživjela srčani udar dok je kuhala ručak. Pronašli je u kupaonici, stan je zamalo izgorio

ilustracija
 Danijel Bartolić / CROPIX

Doslovno u zadnji čas zagrebački vatrogasci danas su spasili umirovljenicu koja je tijekom prijepodneva u svome stanu bila uz štednjak, ali joj je pozlilo.

Dojavu da se iz stana širi smrad zagorenog mlijeka zagrebački vatrogasci dobili su oko 11.20 sati. Brzinskom reakcijom odmah su otišli u Šubićevu ulicu i obili vrata stana te vidjeli da na štednjaku gori hrana.

Pritom su mislili da u zadimljenom stanu nema nikoga, međutim, tijekom gašenja i kontrole svih prostorija, ubrzo su na tlu u kupaonici, ispod ručnika, napipali žensku osobu u besvjesnom stanju.

Kako doznajemo, Ljubica M. je navodno imala srčani udar dok si je za štednjakom spremala ručak, ali zahvaljujući dojavi prvih susjeda, spašena je u zadnji tren te prevezena u zagrebačku bolnicu.

- Mislili smo prvo da je bezazlen smrad jer je nekom gorila hrana. Ali nije dugo prošlo do dolaska vatrogasaca koji su se rastrčali po stubištu. A onda je za njima brzo stigla i Hitna pomoć. Susjedi, koja je inače umirovljenica i sama živi, pozlilo je. Ne znam jel od udisanja dima ili je nešto drugo u pitanju pa se otrčala osvježiti u kupaonicu. Na kraju su je doktori Hitne uspjeli dozvati k svijesti te su je odvezli u bolnicu. Nadam se da će se brzo oporaviti – rekla je za Jutarnji jedna stanarka ulaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:01