NEVEN BOSILJ

‘Varaždin će ponovno biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj, građane se pita, a ne blokira‘

Gradonačelnik Varaždina rekao je da grad mijenjaju nabolje jer su obećali promjene, a obećanja ispunjavaju
Neven Bosilj
 Tomislav Kristo/Cropix

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP) rekao je u srijedu predstavljajući novinarima prvih sto dana rada nove gradske vlasti da grad mijenjaju nabolje jer su obećali promjene, a obećanja ispunjavaju, te da će "Varaždin ponovno biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj".

Kako je rekao Bosilj, detektirali su osnovne probleme u gradu i konsolidirali se te će ostalih 1360 dana odraditi na najbolji mogući način.

„Od 8. lipnja gradom Varaždinom se upravlja, a ne vlada, građane se pita, a ne blokira, projekti se planiraju, a ne opstruiraju, problemi se rješavaju, a ne ignoriraju”, rekao je Bosilj i dodao kako je cilj pokrenuti grad na svim područjima.

U prvih sto dana riješen je problem odvoza komunalnog otpada i pretovarna stanica Poljana Biškupečka koja nema nedopuštenih količina otpada kao u proteklih godinu dana, rekao je Bosilj.

Istaknuo je da je predan zahtjev za ponovnu kategorizaciju varaždinskog aerodroma.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković rekao je da je u tijeku i rješavanje problema vezanog uz dug varaždinskoj Areni te je podsjetio da je nedavno na sjednici Gradskog vijeća promijenjena odluka o parkiranju na području Varaždina.

„Dodali smo treću zonu, a u nekim ulicama u kojima se parkiranje naplaćivalo do 20 sati smanjili smo naplatu do 15 sati”, rekao je Marković.

Među ostalim, istaknuto je da je riješen status učiteljica u produženom boravku, da su povećane stipendije za deficitarna zanimanja te da će prvi put i studenti prvih godina moći dobiti stipendije.

Bosilj je rekao da je prošla gradska vlast s Ivanom Čehokom na čelu investitorima u Gospodarskoj zoni Brezju prodala pet zemljišta, a nova će vlast u samo četiri mjeseca u tu zonu dovesti osmero novih investitora.

„Varaždin će ponovno biti primjer svim gradovima u Republici Hrvatskoj”, poručio je gradonačelnik Bosilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:11