‘SAMO ŠETAJU...‘

Vapaj iz dalmatinskog turističkog središta: ‘Promet mi je barem 30 posto manji nego lani u ovo doba‘

Gužva u gradu nema toliki financijski efekt, požalio se ugostitelj iz središta ovog dalmatinskog grada

Arhivska fotografija šibenske rive

 Niksa Stipanicev/CROPIX

- Nemojte da vas zavara turistička gužva u gradu. Ona nema toliki financijski efekt. Iz prostog razloga što turisti više šetaju, nego što jedu i spavaju. Promet mi je barem 30 posto manji nego prošloga ljeta u ovo doba - požalio se šibenski ugostitelj iz središta grada, piše portal Šibenski.

Novinari mu ništa nisu odgovorili. No vjerojatno vrijedi ona stara "kako se na kraju mrtvi broje", tj. nadajmo se da će konačna ljetna statistika ipak demantirati.

Ipak, nemoguće je ne primijetiti kako se sve više turista ove godine žali zbog previsokih cijena smještaja i svake druge turističke ponude u Lijepoj našoj. Poražavajući je podatak i taj da si većina hrvatskih obitelji ne može priuštiti ljetovanje na Jadranu.

No premijer Andrej Plenković početkom ovoga tjedna pohvalio se dobrim turističkim pokazateljima s početka glavne sezone.

- Bilježimo 5,6 milijuna dolazaka i 20,4 milijuna noćenja što je za 17, odnosno 11 posto više nego lani, a turistički promet veći je za šest posto nego rekordne 2019. godine - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:28