ČUDO U SRBIJI

Vani -10 °C, a iz zemlje izlazi proključala voda i topi sve okolo, mještani sela kraj Požege u šoku: ‘Diži banju!‘

Kada su izmjerili temperaturu, kažu, pokazalo se da je kipuća voda dostigla gotovo 100 stupnjeva

Ilustrativna fotografija

 Christian Länger/Panthermedia/Profimedia/Christian Länger/panthermedia/profimedia

Mještane naselja Visibaba kod Požege iznenadio je prizor mlaza kipuće vode, koji izvire iz zemlje u šumi nedaleko njihovih kuća. Kada su izmjerili temperaturu, kažu, pokazalo se da je kipuća voda dostigla gotovo 100 stupnjeva, prenosi Blic.rs.

- Dva susjeda i ja šetali smo blizu šume i vidjeli da s jednog mjesta izlazi para i čulo se neobično "šištanje". Kad smo prišli bliže, vidjeli smo da iz zemlje izvire neobičan mlaz vode koji je, iako je vani bilo minus deset, otopio sve oko sebe u promjeru od 50 metara – kaže mještanka Milena Bulut Mateničarski.

Dodala je da nitko u naselju ne zna što se događa niti o čemu je riječ, navodno su se širile razne priče, ali nemaju potvrđene informacije.

- Priča se da je tu nekada bila rimska vojska i njihove terme. Zvali smo načelnika općine i ljude iz struke da to ispitaju i kažu nam o čemu se radi - kaže Bulut Mateničarski.

Milomir Obradović, predsjednik MZ Visibaba, rekao je da su svi zatečeni ovom neobičnom pojavom.

- Cijelo selo je na nogama, svi se križaju i ne vjeruju svojim očima. Naš susjed mesar donio je termometar i kad ga je spustio u rupu duboku oko dva metra, izmjerio je temperaturu od 98 stupnjeva, što je nevjerojatno. Svake tri minute iz tla izbija mlaz tople vode - objašnjava Obradović.

Zvali su, dodaje, geologe kako bi ih pitali o čemu se radi, na što su im odgovorili da se radi o izrazito visokoj temperaturi vode, “kakve gotovo nigdje nema”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 09:28