MIRKA JOZIĆ

‘Vanđelić me nakon rušenja prvih dviju kuća nazvao i pitao može li građevinski otpad na Jakuševac. Rekla sam NE‘

‘Građevinski otpad kad je on dobro sortiran, svaki će građevinar primiti i to besplatno jer mu je sirovina‘, dodala je Jozić
Mirka Jozić
 Darko Tomas/Cropix

Bivša pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić rekla je za RTL televiziju kako nije točno da se s obnovom Zagreba nakon potresa odugovlačilo kako bi neke privatne tvrtke dobile posao zbrinjavanja građevinskog otpada.

- To je čista glupost. Ne znam kako bih drugačije komentirala jednu takvu obnovu s obzirom da grad Zagreb ne može usporiti. Građevinski otpad kad je on dobro sortiran, svaki će građevinar primiti i to besplatno jer mu je sirovina koju on može koristiti dalje - rekla je Jozić.

RTL piše da ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić tvrdi kako je Jozić rekla da bi taj posao sada trebale raditi privatne tvrtke. Ona kaže da na Jakuševcu postoji drobilica građevinskog otpada koju koriste Zagrebačke ceste, a koja je privremeno korištena i za šutu koju su građani iznosili iz svojih stanova.

- To smo radili besplatno. Nismo davali privatnim tvrtkama. To su odradila naša komunalna društva. Iz tog razloga nismo mogli primiti građevinski otpad od dvije kuće koje su se rušile - pojasnila je Jozić.

- Nazvao me gospodin Vanđelić i pitao može li to na Jakuševac, rekla sam 'ne' i sugerirala da nađe neku građevinsku tvrtku gdje može od te dvije kuće odložiti otpad, ali naravno bez naplate. Građevinske firme dobro sortiran otpad uzet će besplatno - rekla je Jozić.

Jozić tvrdi da se CIOS ne bavi građevinskim otpadom i kako ne zna zašto je on spominjan u ovoj priči.

- Može se baviti time, ali treba imati dozvolu, reciklažno dvorište, deponij i sve ostalo što treba za reciklažno dvorište građevinskog otpada - dodala je Jozić.

Jozić je za RTL rekla da je sama tražila razrješenje ugovora o radu te da više nije zaposlena u Gradskoj upravi. Otkrila je da ide u poduzetničke vode te da će osnovati vlastitu tvrtku. Budući da je obnašala dužnost pročelnice, nije dobila otpremninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:30