NAGODIO SE NA SUDU

Uvjetno kažnjen za podvođenje maloljetnica

 Thinkstock

SPLIT - Na uvjetnu kaznu zatvora uz rok kušnje od četiri godine nagodio se L.M. (65), vlasnik splitske agencije za pronalaženje angažmana pomorcima, optužen za podvođenje i korištenje seksualnih usluga triju maloljetnica uz davanje naknade, piše Slobodna Dalmacija . U visinu kazne optuženiku se honoriralo što je priznao kaznena djela te je tako izbjegnuto dugotrajno suđenje. Također je na odluku o sankciji utjecalo što se radilo o 17-godišnjakinjama na pragu punoljetnosti, svjesnima svojih postupaka, koje su tijekom perioda u kojem su pružale seksualne usluge bile poticateljice na kazneno djelo.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je krajem prošle godine podiglo optužnicu protiv Ivice Jurišića (55), vlasnika modne agencije "Kristina", zatim L.M.-a i S.G.-a (52), koji se bavi distribucijom aparata za igre na sreću, zbog počinjenja više kaznenih djela podvođenja. Od njih trojice samo je L.M. odlučio iskoristiti benefite nagodbe dok će Jurišić i S.G. okušati sreću tijekom glavne rasprave pred sucem za mladež Zoranom Kežićem na Županijskom sudu u Splitu koji će voditi suđenje.

Drugoooptuženom L.M. se stavljalo na teret da je u više navrata tijekom ljeta i jeseni 2013. godine na području Splita stupio u kontakt s tri malodobnice stare 17 godina radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac što su mu one i pružile. Oni su se međusobno poznavali otprije te je njihovo intimno druženje bilo produžetak druženja po splitskim restoranima. Svaki put L.M. je istovremeno koristio usluge po dvije djevojke, od kojih bi ga jedna opslužila oralno, a druga klasičnim odnosom. Plaćao je od 600 do 1.000 kuna svakoj, ovisno o dogovoru. U svakoj od prigoda jedna od dvije malodobne prostitutke je bila djevojka koja mu je kasnije namjestila i da bude žrtva pljačke u veljači ove godine.

U garaži u Pazdigradskoj ulici u Splitu L.M.-a je dočekao nepoznati maskirani muškarac oko 21,20 sati i zaprijetio mu pištoljem. Nakon toga ga je i napao, istrgao mu lančić i dograbio kožnu torbu u kojoj su bila dva mobitela i oko 3.000 kuna gotovine, dio u kunama i dio u eurima. Ukupna materijalna šteta iznosila je oko 40.000 kuna. Već tada se pretpostavljalo kako je napadač točno znao o kome se radi te nije nasumično odabrao žrtvu. Naknadno se utvrdilo kako je upravo jedna od maloljetnih prostitutki uputila svog poznanika, koji je tek izašao iz zatvora i tražio žrtvu za laku zaradu, na L.M.-a.

Međutim, policija nije uspjela pretragom stana osumnjičenog muškarca naći materijalne tragove dovoljne za podizanje kaznene prijave. Djevojka također nije željela priznati svoje sudioništvo u nedjelu kao ni osumnjičeni za razbojništvo. U konačnici se taj slučaj i dalje vodi kao prijava protiv nepoznatog počinitelja. Pljačka se i dogodila u garaži zgrade u kojoj je stan gdje se L.M. družio sa svojim malodobnim plaćenim prijateljicama, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 02:01