OPET UHIĆEN

Uvjetno ga otpustili iz zatvora, on se odmah uvalio u probleme: Pred policijom bacio pištolj u more

Muškarac (46) u Kaštelima je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena te pokušao pobjeći, no spriječili su ga policajci

Ilustrativna fotografija

 Nikola Vilic/CROPIX

Iako je na uvjetnom dopustu s izdržavanja zatvorske kazne, 46-godišnji muškarac u noći na nedjelju u Kaštelima kod sebe je imao pištolj bez streljiva, koji je pred specijalnim i interventnim policajcima bacio u more, no oni su ga pronašli i izvukli, a njega uhitili.

Kako su u ponedjeljak rekli iz splitsko-dalmatinske policije, oko 2.30 sati u noći uočili su zaustavljeno vozilo u kojem je na vozačkom mjestu sjedio 46-godišnjak, koji je na njihovo traženje izašao iz auta kako bi mogli obaviti pregled.

Kad je izašao, iz vozila je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena te pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policajci.

Iz mora su izvadili tu torbicu i u njoj pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom, ali bez streljiva, koji je osumnjičeni ilegalno posjedovao, budući da nije imao odobrenje nadležnog tijela za nabavu oružja.

Pištolj mu je oduzet te je doveden u policijsku postaju gdje je nad njim provedena kriminalistička istraga, a pretražen mu je i dom te druge prostorije koje koristi.

Osumnjičen je za prekršaje sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, pa je predloženo da mu se odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, a za prijavljeni prekršaj odredi zatvorska kazna.

Uz optužni prijedlog doveden je na općinski prekršajni sud, nakon čega je pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:53