TRAG NOVCA

USKOK istražuje: Bivši dečko Petre Sanader, Andrej Dojkić kupio četverosobni stan za 168 tisuća eura!

ZAGREB - Bivši dečko Petre Sanader, glumac Andrej Dojkić, kupio je u rujnu 2009. četverosobni stan od 104 četvorna metra u podsljemenskoj zoni za 168 tisuća eura . Tu kupnju, neslužbeno doznajemo, provjeravaju i istražitelji USKOK-a.

Nekretnina, naime, nije opterećena nikakvim kreditima, plaćena je u gotovini, a najprije je za nju isplaćena kapara od 20 tisuća eura.

Andrej Dojkić kaže da nema ništa sporno u kupovini tog stana.

‘Imam i ja roditelje’

- Stan je moje privatno vlasništvo. Istina je da sam ga kupio za gotovinu. Pa imam i ja roditelje...- izjavio je Dojkić.

On se, inače, vodi kao direktor u tvrtki u firmi Dasp Modus d.o.o. za proizvodnju i usluge, registriranoj u Zagrebu, u ožujku 2009. godine. Temeljni kapital firme u kojoj se njegova majka, Ljiljana Dojkić, vodi kao prokurist iznosi 20 tisuća kuna. No, očito je da tvrtka ne posluje jer je 2009. prijavila ukupan prihod od samo 7000 eura.

Dojkić je kupio stan dok je još bio u vezi s Petrom Sanader. Prekinuli su lani u veljači. Podsjetimo, istražitelje je mladi glumac zainteresirao jer je bivši ravnatelj carine Mladen Barišić u svojem iskazu naveo da je Dojkić, prema političkoj odluci, uživao poseban tretman koji mu je osigurao bivši premijer.

Najvažniji detalj je dogovor Sanadera i Roberta Ježića (uhićenim u prosincu prošle godine zbog afere HEP) o uplati određenog novčanog iznosa dok je Dojkić sa Petrom Sanader bio u SAD-u.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 16:27