IPAK SE PROVODE PROVJERE

Upravitelj zatvora u kojem je Sanader: Nema šanse da se tajno snima

Odvjetnik Suić vratio se u Zagreb, a da je Sanadera posjetila supruga potvrđeno je i iz zatvora
 Skledar/CROPIX

SALZBURG - Gospođa Mirjana Sanader posjetila je u četvrtak svog supruga u zatvoru. To vam mogu potvrditi, ali vam ništa drugo ne mogu dodati. Ja sam se već vratio u Zagreb - rekao nam je jučer hrvatski odvjetnik Ive Sanadera, Goran Suić, u telefonskom razgovoru, ne želeći otkriti kako su protekle konzultacije s austrijskim odvjetnikom bivšeg hrvatskog premijera Wernerom Suppanom.

Potvrda upravitelja

Da je Mirjana Sanader posjetila muža, neizravno nam je potvrdio i upravitelj zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel.

- Ne mogu vam reći imena posjetitelja. Mogu vam samo dati informaciju da je gospodin Sanader u četvrtak imao posjete - izjavio je Knebel, a na naše inzistiranje je li uz hrvatskog odvjetnika još netko bio kod Sanadera, ipak je naveo da su ga posjetile i muške i ženske osobe.

Objavljivanje fotografija zatvorenika Ive Sanadera u ćeliji “njegova” zatvora upravitelja je, kako tvrdi, ostavilo dosta ravnodušnim.

- Nisam vidio da je netko objavio takve fotografije, ali smatram da je mogućnost da je to netko snimio isključena - rekao je Knebel.

Međutim, ipak je, kako je rekao, proveo provjere.

- S više različitih fotoaparata i mobilnih uređaja s kamerom pokušali smo snimiti unutrašnjost ćelije kroz špijunku na vratima. No, nijedna fotografija, posebno one napravljene mobitelom, nije bila upotrebljiva - ustvrdio je Knebel. Na naše upozorenje da su fotografije prije objavljivanja zasigurno provjeravane te da je “snimatelj” možda koristio bolju opremu, ili je uređaj kojim je snimao bolje prlagodio uvjetima, ostao je pri svome.

Provjerili videonadzor

- Ne. Odsjaj sa špijunke je takav da se na fotografiji bilo što teško može vidjeti. Osim toga, provjerili smo i snimke s videonadzora hodnika. Na njima nije vidljivo da je bilo tko snimao kroz špijunku. Moje je mišljenje da su te fotografije manipulirane - decidiran je bio upravitelj. Kada smo mu ih naknadno pokušali prezentirati, više nam se nije javljao.

Pokrenuta istraga iz Innsbrucka

Državno odvjetništvo u Innsbrucku pokrenulo je istragu u slučaju Sanader, potvrđeno je jučer, nakon što je u četvrtak državno odvjetništvo u Salzburgu objavilo postojanje kaznene prijave protiv bivšeg premijera. Kako piše APA, činjenica je da je banka iz Tirola podnijela prijavu zbog sumnje u pranje novca, iz čega proizlazi da bi Sanader mogao u Tirolu raspolagati računima koji su “povezani sa sumnjama protiv njega u Hrvatskoj”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:36