OPASNOST ZA ZDRAVLJE

UPOZORENJE Bebivita hrana za dojenčad se povlači s tržišta, u kašici pronašli komadiće stakla!

Iz Müller trgovine se ispričavaju kupcima na nastalima neugodnostima te ih pozivaju da navedeni proizvod, kupljen u Müller trgovini Zagreb vrate u najbližu Müller poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je na svojim internetskim stranicama da se proizvod Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog šestog mjeseca opoziva s tržišta.

Opoziva se Bebivita Milchbrei Grieß 600g/Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca, s rokom trajanja do 30. rujna 2014. i oznakom šarže 140790.

Ministarstvo poljoprivrede je opoziv navedenog proizvoda objavilo kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF).

Kako navode, putem RASFF obavijesti zaprimljena je informacija od Europske komisije o prisutnosti fragmenata stakla u predmetnom proizvodu koji se nalazi na tržištu Austrije i Njemačke.

Nema podataka o distribuciji predmetnog proizvoda u Republiku Hrvatsku, navodi se.

Iz preventivnih razloga tvrtka Müller trgovina Zagreb d.o.o. provela je opoziv predmetnog proizvoda iz svojih poslovnica u Hrvatskoj te o tome obavijestila Ministarstvo poljoprivrede.

U obavijesti Müller trgovine Zagreb navodi se kako se dječja hrana brenda Bebivita, proizvođača Bebivita GmbH iz Münchena povlači s tržišta Republike Hrvatske zbog toga što su u dva proizvoda određenog broja šarže i roka trajanja pronađeni komadići stakla, što može prouzrokovati akutnu opasnost po zdravlje.

Povlačenje se odnosi na proizvod Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca (originalni naziv: Bebivita Milchbrei Grieß 600g).

Iz Müller trgovine se ispričavaju kupcima na nastalima neugodnostima te ih pozivaju da navedeni proizvod, kupljen u Müller trgovini Zagreb vrate u najbližu Müller poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.

Podravka povlači Lino Frutolino od 200 grama radi dodatne kontrole

Podravka privremeno povlači proizvod Lino Frutolino od 200 grama, roka upotrebe do 22. svibnja 2014. godine, radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza tog proizvoda, izvijestili su iz te koprivničke tvrtke.

"Radi mjera predostrožnosti i vršenja dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 grana, serije 22052013, upotrebljivom do 22. svibnja 2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu", navodi se u priopćenju.

Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda, zaključuje se u priopćenju Podravke iz koje ne navode o kakvih se dodatnim analizama radi. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:43