NOVO IME

Uoči superizborne godine ugašen brend Zeleno-lijevi blok: ‘To je logičan korak...‘

Svi parlamentarni predstavnici zelene ljevice odsad će djelovati unutar Kluba zastupnika Možemo!.

Zastupnici Možemo! i Nove ljevice

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Uoči superizborne 2024. godine lideri zelene ljevice odlučili su ugasiti politički brend Zeleno-lijevi blok tako što su istoimeni saborski klub zastupnika preimenovali u Klub zastupnika Možemo!.

Uz četvoro zastupnica i zastupnika iz stranke Možemo! u tom klubu djeluje i Bojan Glavašević kao nezavisni zastupnik te Ivana Kekin, predsjednica stranke Nova ljevica.

Osim što su procijenili da je Možemo! biračima bliži i politički jači brend od Zeleno-lijevog bloka, razlog za promjenu naziva saborskog kluba leži i u činjenici da je koncem prošle godine započeo proces spajanja stranaka Zagreb je naš i Nova ljevica sa strankom Možemo!.

- Promjena naziva kluba zapravo je logičan korak pošto su Možemo! i Nova ljevica u procesu spajanja stranaka. Ideja tog daljnjeg zbližavanja je da budemo još čvršći pri ulasku u superizbornu godinu (2024. će se održati europski, parlamentarni i predsjednički izbori, nap. a.). Ideja je stvaranje jedne jake stranke zelene ljevice - kaže saborska zastupnica Ivana Kekin, koja je istovremeno i predsjednica Nove ljevice i članica Upravnog odbora stranke Možemo!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:47