BIZARAN POHOD U SPLITU

UNIŠTIO 25 AUTA 'Lomio je retrovizore i nožem rezao haube. Da ga nisu vidjeli oštetio bi stotine auta!'

Oštećeni građani moraju doći u prostorije policije i prijaviti oštećenja na vozilima jer se progon počinitelja za ovakva djela ne pokreće po službenoj dužnosti, nego po prijedlogu oštećene stranke
 Arhiva/CROPIX

Tek što je policija na jedvite jade, nakon mjesec dana, ulovila "fantoma" iz Postira koji je ondje oštetio više automobila, sličan se pojavio u noći 12. veljače u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Na predjelu Kman u Mosećkoj ulici u 4.40 građani su primijetili muškarca kako oštećuje vozila parkirana uz cestu. Policija je, nakon njihove dojave, odmah stigla i na licu mjesta uhitila 43-godišnjaka B. T. iz Splita. No do tada je on već uspio obaviti "posao" jer je u svom suludom pohodu oštetio 25 osobnih vozila. Dugačkim nožem rezao je limariju po haubama automobila kao i na bočnim stranama, te polomio retrovizore.

Srećom, nož nije upotrijebio kad je stigla policija, već se mirno predao. Izmjereno mu je 1,5 promila alkohola u krvi i odveden je na otrežnjenje u policiju.

Policija tijekom srijede nije zbrojila materijalnu štetu, a i čekalo se da svi građani prijave oštećenja.

- Najviše je vozila oštećeno blizu križanja Mosećke s drugim ulicama. Krenuo je u pohod od križanja s Benkovačkom do križanja s Varaždinskom ulicom i da ga nisu vidjeli, "potaracao" bi on na stotine vozila. Neki kažu i da ga poznaju - rekao nam je jedan građanin koji je imao sreću da njegovo vozilo bude pošteđeno.

Ispred kvartovskog kafića "Pami" u Mosećkoj ulici vlasnica lokala Nives Strgačić i njena konobarica nam pokazuju gdje su se nalazila tri oštećena vozila.

- Sada je tu samo susjedova astra, kojoj je razbijen desni retrovizor, a druga dva vlasnika su jutros odvezla crni peugeot i nissan qaskaqi koji su također oštećeni. Evo, tu je bio i moj sivi peugeot 206, ali njega nekim čudom nije ni taknuo - priča vlasnica kafića.

- Policajci su taman otišli prije sat vremena, zadržali su se dosta dugo na ovoj kiši, ali nismo baš sigurnio da su svi oštećeni još uvijek prijavili štetu. Ljudi su jutros morali na posao i s tako razbijenim vozilima, ali prijavit će kada se vrate s posla - informiraju nas gosti kafića koje su upoznati s ovom pričom i znaju većinu oštećenih.

B. T. do sada nije poznat policiji po kaznenim djelima. Oštećeni građani moraju doći u prostorije policije i prijaviti oštećenja na vozilima jer se progon počinitelja za ovakva djela ne pokreće po službenoj dužnosti, nego po prijedlogu oštećene stranke, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:02